Datum: 30 januari 2020
Plaats: Leeuwarden
Tijd: 16:00

Circulair Café & Nieuwjaarsborrel

Circulair Friesland & de Freonen fan Fossylfrij Fryslân nodigen je van harte uit voor het eerste Circulair Café van dit jaar én onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel op donderdag 30 januari, voorafgaand aan de Week van de Circulaire Economie. Bij het splinternieuwe Energie Kenniscentrum op de Energiecampus Leeuwarden staat een inspirerend programma voor je klaar. Met als hoogtepunt: hoofdspreker Eline Hesse, die het Shell-geld van haar vader herinvesteerde in duurzame beleggingen.

Over Eline Hesse

Wat zou jij doen als je een beleggingsportfolio t.w.v. 150.000 euro kreeg? Op wereldreis gaan? Een bouwval in Frankrijk kopen? Of een dure auto, een compleet nieuwe woninginrichting en, vooruit, ook meteen maar een compleet nieuwe garderobe? Eline Hesse (28), die het vermogen van haar vader – voormalig topman bij Shell – kreeg, besloot iets anders: ze probeert haar aandelen duurzaam te investeren. Haar onbezorgde jeugd werd gefinancierd door oliegeld, nu probeert ze zoveel mogelijk positieve impact te maken. ,,Als je een bevoorrecht mens bent en genoeg geld tot je beschikking hebt (zoals ik), dan moet je er ook iets goed mee doen.”

Eline’s zoektocht om het oliegeld van haar vader duurzaam te herbeleggen, is vastgelegd in de documentaire Petrol Dollars for a Different Engine.

Pitches

Zoals altijd zijn er ook weer een aantal interessante korte pitches. Deze keer zijn dat:

VR Experience van de KSI

Altijd al een kijkje willen nemen in de KunstofSorteerInstallatie van Omrin, Midwaste en HVC? Op deze dag kan het… en dat vanuit je luie stoel. Met de VR Experience zie je de KSI alsof je er echt bent, maar dan nóg beter. Grijp deze kans!

Nieuwjaarsborrel

Tijdens de afsluitende borrel trakteren we je natuurlijk weer op de lekkerste drankjes en vegetarische hapjes van Onder de Luifel. Een uitgelezen moment om bij te kletsen of plannen te smeden met oude bekenden en kennis te maken met nieuwe gezichten.

Praktisch

Wil jij erbij zijn op 30 januari? Aanmelden is noodzakelijk en kun je doen via deze link.