Datum: 28 januari 2020
Plaats: Groningen
Tijd: 19:00

Financieren van impact-initiatieven

Hoe zet je jouw sociale/ duurzame initiatief nou op,  welke rechtsvorm gebruik je? Om iets op te starten heb je geld nodig, daarnaast heb je een vorm nodig waardoor je ook in de toekomst geldstromen hebt om te kunnen blijven bestaan.  Crowdfunding, een lening, subsidie of donaties? Welke kies je en hoe pak je dat aan? Alleen op die manier kun je ook op de lange termijn positieve impact maken.

Op 28 januari organiseert de Betekeniseconomie Groningen weer een  bijeenkomst. Dit keer met als thema: financiering.  Heb jij een plan maar weet je niet hoe je de financiering moet aanpakken of heb je een initiatief en ben je op zoek naar een andere financieringsvorm?
Dan is deze bijeenkomst iets voor jou!

Op deze avond laten we ervaringsdeskundigen Wilbert van de Kamp en Jan Hut aan het woord om te vertellen over hun ervaringen:

Wilbert van de Kamp – Omapost
Van een bedrijf tot project, van een talkshow tot campagne. Wilbert heeft ervaring met een breed palet aan dingen die hij doet en de bijbehorende financieringsvormen. Zo zette hij meerdere keren crowdfunding in en bouwde hij zijn eigen bedrijf Omapost op door gebruik te maken van een stichting en een B.V. als rechtsvorm.

Jan Hut – Stichting Visvliet Vitaal
De stichting heeft een leegstaande kruidenierswinkel gekocht om om te vormen tot een ontmoetingsplek in het dorp. Hiervoor hebben ze zowel crowdfunding, Fonds Nieuwe Doen gebruikt en subsidie ingezet. Voor de herfinanciering hebben ze ook een pitch gedaan bij de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) en deze gewonnen.

Indeling voor de avond
19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening & spreker 1
20.00 uur Pauze
20.15 uur Spreker 2
20.45 uur Vragenronde
21.00 uur Napraat
21.30 uur Afronding

Deelnemen
Aanmelden kan via: groningen@betekeniseconomie.nl je ontvangt dan een berichtje met een betalingsverzoek. De bijdrage voor deze bijeenkomst is 10 euro per deelnemer. Ga je je aanmelden? Zet jezelf ook even op GAAT in het Facebook event. Leuk om zo vooraf alvast kennis met elkaar te maken.

Locatie
We zijn op deze avond te gast bij Irmgard Dechesne.

InspirID
Petrus Driessenstraat 44/46
9714 cc Groningen