Datum: 23 oktober 2019
Plaats: Noorderkerkzaal, Oud Kerkhof 11, Sneek
Tijd: 19:30

Friesland al klimaatproof in 2030? Het kan!

Friesland al in 2030 100% duurzaam? Dat kan! Wil je weten hoe en wat jij daaraan kunt doen?

De energietransitie speelt de hoofdrol in de klimaatplannen van het kabinet. We moeten overstappen van fossiele brandstoffen als olie, gas en kolen op duurzame energie. Duurzame energie komt van de zon, wind of water. Maar ook biomassa (voor zover het niet concurreert met de voedselproductie of ten koste gaat van bos dat niet wordt gecompenseerd) is een duurzame energiebron die bijna overal aanwezig is. Duurzame energie is niet schadelijk voor het milieu, raakt nooit op en is bijna overal in de een of andere vorm beschikbaar!

Ruud Koornstra is de meest ondernemende activist van Nederland. Volgens hem kan ons land al in 2030 volledig, voor de volle 100%, draaien op duurzame energie! Hij probeert de Nederlandse creativiteit, onze innovatiekracht, geld en ondernemerszin aan elkaar te koppelen in de strijd tegen de klimaatverandering.

Wie is Ruud Koornstra?
Als Ruud in de jaren tachtig na drie jaar met de pabo stopt, begint hij met een schoolvriend filmpjes te maken voor een reclamebureau. Dat groeit in 1987 uit tot een productiebedrijf van tv-programma’s (Lingo, Wie is de Mol? Breekijzer) dat hij in 1999 weer verkoopt. Daarna wordt hij duurzaam ondernemer en toont hij aan dat ondernemen en duurzaamheid prima samengaan. Met zijn bedrijf Tendris legt hij de basis voor bedrijven als Oxxio (het eerste en snelst groeiende 100% groene stroombedrijf) en Lemnis Lighting (de uitvinders van de hedendaagse led verlichting).

Op dit moment brengt hij  als onbezoldigd Energiecommissaris van Nederland burgers en bedrijven in beweging om de klimaatdoelstellingen te halen. Ruud is een rasondernemer: bij de demonstratie tegen kernwapens in 1983 in Den Haag verkocht hij, 18 jaar oud, vierduizend augurken met de slogan: ‘Alle bommen de wereld uit, behalve de zure bom!’

Programma:
19.45 | Inloop & koffie
20.15 | Presentatie Ruud Koornstra, onze nationale energiecommissaris en ondernemend activist
21.15 | Korte pauze
21.30 | Vervolg presentatie en vragen stellen
22.15 | Afsluiting, borrel, meet & greet

Entree:
€ 12,50 reguliere prijs
€ 10,- vrienden van De Uitdaging