Datum:

23 juni 2022

Tijd:

16:45

GreenDrinks ZOD

Gratis

GreenDrinks @ De Leefstijlstraat

Op donderdag 23 juni is GreenDrinks te gast bij de Leefstijlstraat in Emmen!

In februari van dit jaar is de Leefstijlstraat officieel geopend, een initiatief als voorloper in de transitie van zorg naar preventie. Tijdens deze GreenDrinks bijeenkomst wordt u meegenomen in de uitdagingen in het huidige zorgsysteem en de ambitie van de Leefstijlstraat om een positieve impact te realiseren in het leven van mensen door hen te begeleiden naar een gezonder leven.

De LeefstijlStraat is een expertisecentrum waar professionals op het gebied van gezondheid hun krachten samenbundelen. Denk bijvoorbeeld aan leefstijlcoaches, fysiotherapeuten, diëtisten en een huisarts.

De Leefstijlstraat bestaat uit twee onderdelen. De onderneming van waaruit begeleiding, coaching en ondersteuning wordt geboden aan mensen die op zoek zijn naar leefstijlbegeleiding. En een stichting die zich richt op de doelgroepen waar de grootste gezondheidsproblematiek zit en die over het algemeen het moeilijkste te bereiken zijn. Vanuit de stichting wordt kennis verzameld, ontwikkeld en toegepast om die doelgroepen te bereiken en duurzaam te kunnen ondersteunen naar een gezonder leven.

Zorgsysteem
Het huidige zorgsysteem staat enorm onder druk en dreigt vast te lopen. Nu werkt 1 op de 7 Nederlanders in de zorg, in 2040 zullen dat er 1 op de 4 zijn als we aan de zorgvraag willen blijven voldoen. Daarbij is de verwachting dat in 2040 de zorguitgaven ten opzichte van 2015 zijn verdubbeld en hebben 7 miljoen inwoners een of meer chronische ziekten. Deze uitkomsten zijn een gevolg van hoe onze samenleving is georganiseerd. Een leefomgeving die ongezond gedrag makkelijk maakt. Veel gezondheidsproblemen komen voort uit (ongezond) gedrag. We zullen als maatschappij moeten investeren om dit gedrag te beïnvloeden. Individueel, maar ook collectief.

Gezonder leven is meer dan alleen sporten en gezond eten
Vanuit de Leefstijlstraat wordt begeleiding geboden naar een gezonder leven. Hierbij wordt breed gekeken naar het onderwerp gezondheid, naar voorbeeld van het model van Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Meedoen in de samenleving, het ervaren van zingeving en goed in je vel zitten zijn daarbij net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen.

De ambitie van de Leefstijlstraat: leefstijl begeleiding op maat voor iedere inwoner van de regio.

Maak op donderdag 23 juni kennis met de Leefstijlstraat in Emmen!

 

Programma

16.45 uur: Inloop

17.00 uur: Welkom door Linda Meijer

17.05 uur: Introductie door Jan Buining, oprichter Leefstijlstraat en directeur Tasty Basics

17.20 uur: Presentatie De Leefstijlstraat door Gezondheidsverbeteraar Nick Kramer

17.35 uur: Persoonlijke verhalen deelnemers

17.45 uur: Rondleiding locatie gevolgd door een hapje en drankje en de mogelijkheid tot netwerken.

19.00 uur: Einde

 

Locatie:

De Leefstijlstraat
Waanderweg 50
7812 HZ  Emmen

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@greendrinkszod.nl