Datum: 5 oktober 2021
Plaats: Online
Tijd: 13:45

Groeien door te delen

Hét online MBO-event voor maatschappelijk betrokken ondernemers

Ondernemers opgelet! Op 5 oktober 2021 nemen interessante gastsprekers vanuit het bedrijfsleven je mee in hun verhaal over hoe waardevol het is om lokaal (en landelijk) maatschappelijk van betekenis te zijn. ‘Groeien door te delen’ is hét online event voor bedrijven over maatschappelijk betrokken ondernemen, georganiseerd door de Nederlandse Uitdaging in samenwerking met lokale uitdagingen, die verspreid door heel Nederland zitten.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Hoe kan je als bedrijf jouw steentje bijdragen aan de lokale samenleving? En hoe kan de Uitdaging jouw organisatie daarbij ondersteunen? Tijdens het ‘Groeien door te delen’ event delen tal van bedrijven als Tempo-Team, BAM, Rabobank, Interzorg, Drenthe College en Univé inspirerende voorbeelden hoe zij de lokale samenleving versterken door de inzet van menskracht, kennis en materialen. Kortom, een inspirerende en verbindende dag voor ondernemers die je niet wilt missen!

Programma

13:45 uur – Ontvangst & inloop (online)
14:00 uur – Opening dagvoorzitters Gijs Nillessen en Desirée Kuipers
14:05 uur – Hoe laat jij jouw bedrijf groeien?
Sascha Gaus, bestuurslid Nederlandse Uitdaging, gaat in gesprek met het Oranjefonds, BAM en Boerhof Projectinrichters over de Uitdaging en de meerwaarde die een lokale Uitdaging biedt voor hun bedrijfsvoering.
14.35 uur – Geldzorgen de baas 
Hoe pak je vroegsignalering van geldzorgen van werknemers aan en wat dit betekent voor jou als werkgever? Dat vraagt moed en dialoog. Vanuit hun lokale betrokkenheid en motivatie om de eigen regio vitaal te maken praten Gerard Kok van de Rabobank en Jacqueline Beekman van de Moedige Dialoog over samenwerken om armoede, schulden en geldstress aan te pakken.
15:05 uur – Korte pauze 
15:15 uur – Interactieve sessies 
Keuze uit zeven verschillende inspirerende interactieve sessies met onder andere Alliantie Kinderarmoede, Tempo-Team en de Startkamer.
15:35 uur – Korte pauze
15:45 uur – De kansen van SROI 
Social Return On Investment en is ervoor bedoeld om mensen met een arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatieve manier aan het werk te krijgen. Maar je kan SROI ook op een andere manier inzetten Beleidsadviseur Marc van Zanten, Jeroen Duijvestein van BAM regio Midden en Yuri Starrenburg van PSO Nederland geven je een andere kijk op SROI.
16:15 uur – Korte pauze 
16:25 uur – Interactieve sessies 
Keuze uit zeven verschillende inspirerende interactieve sessies met onder andere ROC, Univé en Good Busy.
16:45 uur – Afsluiting en netwerken (online)
Ga in gesprek met collega-ondernemers, sprekers of managers van een lokale uitdaging in jouw buurt!

Aanmelden

Aanmelden gaat via de website van de Nederlandse Uitdaging: www.nluitdaging.nl/groeiendoortedelen