Datum: 8 april 2021
Plaats: Online
Tijd: 16:00

Impact Café: Impact Financiering

Het Impact Café heeft een informele setting. Inspirerende sprekers worden uitgenodigd om te praten over uiteenlopende impactonderwerpen.

Deze keer is het thema impactfinanciering: Wat is impactfinanciering en hoe werkt het? Wat maakt een impactfonds anders dan een andere investering. En hoe kom je als impactondernemer aan financiering, waar letten impactinvesteerders op?

We organiseren deze editie in samenwerking met Founded in Groningen, Founded in Friesland, Ik Ben Drents Ondernemer en het nieuwe Impact Oost. En we hebben een mooie line-up voor je!

Allereerst zal Willemijn Verloop (oprichter Warchild, Social Enterprise NL en Rubio) als expert rondom impactfinanciering een inleiding verzorgen: wat is impactfinanciering en hoe werkt het? Wat maakt een impactinvesteerder anders? Waar letten deze fondsen op en hoe meten ze de impact van hun investering?

Daarna gaan we onder leiding van gespreksleider Niek Huizenga van Founded in Groningen eerst in gesprek met de Rabobank Foundation, de NOM en IBDO. De Rabo Foundation is een impactfonds dat vooral participeert in bedrijven die arbeidsparticipatie verbeteren. Ellen Ploeger zal namens de NOM toelichten hoe zij als regionale ontwikkelmaatschappij willen bijdragen aan maatschappelijke impact. IBDO helpt ondernemers in Drenthe met hun financieringsvraagstuk door ze te koppelen aan interessante initiatieven en partijen: Stefan Hager neemt je mee in dit traject.  

Maar daar blijft het niet bij, naast investeerders willen we natuurlijk ook ondernemers aan het woord laten. Hiervoor gaan we in gesprek met ondernemers die succesvol een financiering hebben binnengehaald, waaronder Mark ter Maat van Koffielust Veenhuizen, die daarbij hulp kreeg van Ik Ben Drents Ondernemer. Maar ook Danny Hoendervangers (Square11) en Kim van der Esch (MrChadd) vertellen over hun financieringstraject. 

Voorlopig Programma:

  • 16:00 Introductie
  • 16:10 Inleiding door Willemijn Verloop
  • 16:30 In gesprek met Rabobank Foundation, NOM en IBDO, ruimte voor vragen
  • 17:00 In gesprek met ondernemers, ruimte voor vragen
  • 17:30 Afronding en mogelijkheid tot napraten

Dus ben je zelf op zoek naar financiering of ben je gewoon benieuwd? Meld je dan snel aan via onderstaande button:

Georganiseerd door Impact Noord in samenwerking met: