Datum:

28 februari 2019

Tijd:

19:00

- 21:00

Plaats:

Boterdiep 75, Groningen

Vereniging Impact Noord

Gratis

Aanmelden

Impact Café

Aanleiding

Op 28 februari wordt door de SER Noord-Nederland een adviesrapport uitgereikt over impact ondernemen. Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de betekeniseconomie in Noord-Nederland. Het adviesrapport wordt uitgereikt aan  gedeputeerde Eikenaar van de Provincie Groningen. De voorgestelde acties van SER Noord-Nederland worden bediscussieerd met o.a. Siem Jansen (Noordelijke ontwikkelingsmaatschappij), Renate Westdijk (voorzitter adviescommissie SER Noord-Nederland), Jan Willem Wennekes (Impact Noord) en Jannie Nijlunsing (stichting De Hoven). Prof. dr. Jouke van Dijk is voorzitter tijdens deze middag.

Over het event

Naar aanleiding van deze uitreiking organiseert Impact Noord een Impact Café! De gastheer van de avond is niemand minder dan Wilbert van de Kamp (o.a. van Innofest en Omapost). Ook GroenLinks-lijsttrekker Nienke Homan (Provinciale Verkiezingen) zal aanwezig zijn, evenals Bartel Geleijnse (oprichter van The Colour Kitchen) en Karel Vanderpoorten (Europese Commissie). Hieronder het volledige programma, de sprekers en de deelnemers aan het Verkiezingsdebat!

Programma

  • 17.30 uur: Eet mee bij Brouwerij De Prael (op eigen kosten)
  • 19.00 uur: Inspirerende lezing over sociaal ondernemen door Bartel Geleijnse, oprichter van The Colour Kitchen

The Colour Kitchen is een impactonderneming die zich concentreert op zero social waste: geen enkel talent mag onbenut blijven! Met een commercieel hospitality-concept en een groot maatschappelijk hart geven ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans: een opleiding tot horecaprofessional en begeleiding naar een baan.

  • 19:45 uur: Lezing door Karel Vanderpoorten van de Europese Commissie over beleid voor sociaal ondernemen en de samenwerking tussen traditionele en sociale ondernemers.
  • 20:15 uur: En een verkiezingsdebat over de rol van impact ondernemerschap in de regio, met o.a. Nienke Homan (GroenLinks), Jurgen Elshof (D66), Jacob Klaas Star (CDA) en José van Schie (PvdA).
  • 21:00 uur: Uiteraard sluiten we af met een netwerkborrel!

Meer informatie en details volgen binnenkort.
Laat weten dat je erbij bent!

     

v.l.n.r. Wilbert van de Kamp (gastheer), Nienke Homan (GroenLinks), Bartel Geleijnse (The Colour Kitchen), Karel Vanderpoorten (Europese Commissie), Jurgen Elshof (D66), Jacob Klaas Star (CDA) en José van Schie (PvdA)

Bekijk andere evenementen

Meer informatie