Datum: 8 februari 2023
Plaats: Eemshaven
Tijd: 16:00

Leergang Circulaire Economie sessie 3: Vergroening van de industrie

Minder grondstoffen opmaken maar zoveel mogelijk hergebruiken voor nieuwe producten, dat wil toch iedereen? Dat is – heel simpel gezegd – de basis van een circulaire economie. In 2030 moet 50 procent van onze economie circulair zijn, uiterlijk in 2050 100 procent! Maar hoe krijgen we dat voor elkaar?

Natuurlijk moeten we allemaal een steentje bijdragen. Door minder afval te produceren, en je spullen te repareren of ze een tweede leven te geven. Maar ook bedrijven moeten veranderen en de mensen die daar
werken moeten beschikken over voldoende kennis en vaardigheden om dat voor elkaar te krijgen. De circulaire economie biedt kansen voor innovatie en biedt interessante werkgelegenheid.

Bedrijven en kennisinstellingen uit Groningen, Friesland en Drenthe organiseren daarom samen de ‘Leergang Circulaire Economie’. Hierin laten we je kennismaken met verschillende aspecten van innovatie en arbeidsmarkt in de circulaire economie in Noord Nederland en mooie voorbeelden uit bijvoorbeeld de landbouw en de industrie.

Sessie 3 gaat over het vergroenen van de industrie en vindt plaats bij Holland Malt. Familiebedrijf Holland Malt is een mouterij met een lange geschiedenis. Met de focus op mout van hoge kwaliteit, superieure klantenservice en duurzaamheid. Holland Malt zet zich 100% in voor duurzaamheid. De mouterij in de Eemshaven heeft als eerste ter wereld een 100% emissievrij moutproces.

Programma