Datum: 2 maart 2020
Plaats: Baxbier in Groningen
Tijd: 09:30

Online Ondernemen & Social Media

Social media zijn super geschikt om jouw impact-boodschap uit te dragen, anderen te inspireren en activeren. Ook om gelijkgestemden bij elkaar te brengen en de impact te vergroten. Tijdens het event Online Ondernemen & Social Media ontdek je hoe online zichtbaar jij al bent, hoe jij je impact-boodschap uit kunt dragen,  hoe je met online diensten nog meer impact kan maken en meer!

Online zichtbaarheid
Désirée Wassing-Boerema

Desiree Wassing-Boerema Online zichtbaarheidBij online denken we vaak aan social media. Maar het gaat veel verder dan dat. Er zijn zoveel meer online kanalen. Maar welke kanalen zijn er eigenlijk? Wat zijn de kenmerken? En hoe zorg je ervoor dat je eenheid uitstraalt op alle kanalen? Tijdens deze sessie deel ik, Désirée, met je welke online kanalen jij inzet waarvan je het eigenlijk niet zo doorhad, de nodige cijfers en meer. Alles met als doel dat jij in kaart kunt brengen voor jouw bedrijf wat er allemaal op jouw online-media-kaart staat en hoe jij jezelf het beste kunt presenteren.

Online verdienmodellen
Désirée Wassing-Boerema

Desiree Wassing-Boerema Online ondernemen

Er zijn tegenwoordig veel manieren voor online ondernemen, in verschillende vormen en maten. Denk aan het aanbieden van online trainingen met video’s en werkboeken. Maar ook simpelweg online programma’s via de e-mail of zelfs met behulp van sociale media. Wat voor online dienst zou jij aan kunnen bieden? Of hoe kun jij je huidige diensten versterken met behulp van online toevoegingen? En in welke vorm kun je dit gieten. Tijdens deze inspiratie-talk zal ik verschillende businessmodellen en tools met je doornemen én krijg je concreet wat jij zou kunnen doen.

Van Facebook-fan naar klant
Laura van Esveld

Laura van Esveld Facebookles

Misschien heb je het al ontdekt. Als je een Facebook fan krijgt, wordt dat meestal niet direct een nieuwe klant. Daar gaat tijd overheen. Nu is het aan jou de kunst om te laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je doet. Zo door de tijd heen heb je verschillende contactmomenten waardoor je klant je beter leert kennen. Tijdens deze insipratie-talk neemt Laura van Esveld je mee in hoe jij een ‘advertentiefunnel’ kunt creëren om van je fans klanten te maken. Én ze geeft ook direct praktische tips waar je zelf mee aan de slag kan gaan.

Social Media plan op 1 vel papier
Désirée Wassing-Boerema

Desiree Wassing Boerema Social Media CanvasZelf een Social Media Strategie uitzetten? Dat kun jij ook gewoon zelf met behulp van het Social Media Canvas. Dit is het model wat ik zelf ontwikkeld heb, gebaseerd op 5 jaar lang fulltime social-media-strategie-ervaring. Tijdens deze inspiratie-talk neem ik je mee in de 12 stappen die je te zetten hebt om tot een sterke strategie te komen. Zo weet jij precies wanneer je wat, waarom, hoe vaak en hoe het beste kunt plaatsen. Alles met als doel dat je niet meer ‘wat doet’ maar lekker strategisch aan de slag gaat met social media. Zo krijg je focus, overzicht en structuur en dat geeft weer rust. En dit alles op maar 1 vel papier. Klinkt te mooi om waar te zijn of niet?

De kracht van storytelling
Tamara Klokker
Tamara Klokker Social Media Community Storytelling

Het is natuurlijk leuk om social media in te zetten, maar hoe zorg je er nou voor dat wat je deelt ook echt aanspreekt. Storytelling is daarbij een belangrijk ingrediënt. Tamara Klokker weet daar alles van. Tijdens haar inspiratie-talk deelt ze met ons wat storytelling precies is, waarom het van belang is om het in te zetten op online kanalen zoals je website en social media. Én niet onbelangrijk: hoe je dit vertaalt naar tekst en beeld. Je krijgt direct praktische tips om mee aan de slag te gaan.

Boost je social media
Désirée Wassing-Boerema

Désirée Wassing- Boerema

Elke ondernemer die social media inzet wil meer mensen bereiken en meer interactie krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen kun je allemaal slimme tips en tricks inzetten. Tijdens deze inspiratie-talk deel ik met je hoe jij op simpele manieren je online netwerk kan vergroten, je social fans kan uitnodigen om vaker te reageren en zo uiteindelijk meer bereik gaat krijgen met jouw updates. En om het helemaal fijn af te sluiten ga je direct je eerste social media update de deur uit gooien waarbij je de tips inzet.

Jaaaa, hier wil ik bij zijn!

Klinkt dit jou als muziek in de oren en heb je zin in een behoorlijke portie offline inspiratie voor jouw online kanalen? Meld je vandaag nog aan en jij bent erbij. Gaan we er met elkaar een mooie dag van maken. Ik kan niet wachten.

2 maart 2020
09:30 – 16:30 uur
Baxbier Groningen

 Ja, ik wil me hiervoor graag aanmelden.

Welkom in het Facebook-event

Ben je van plan om je aan te melden of heb je al een ticket gekocht? Dikke top! Leuk om dan ook direct even op Facebook te laten weten dat je komt. Zet jezelf op GAAT in het Facebook-event en je krijgt alle meldingen over het event. Ook leuk om zo alvast andere ondernemers online te ontmoeten. Je vindt het event hier: https://www.facebook.com/events/836334706823125/

Leuk om je een beetje beeld te geven bij de sfeer op het vorige event Maak jouw ondernemersplannen voor 2020. Ook komen er een paar deelnemers aan het woord die delen hoe ze het ervaren.