Datum: 11 mei 2023
Plaats: Groningen
Tijd: 15:30

Sociale impact, hoe vind ik dat?

Op donderdagmiddag 11 mei (vanaf 16:00 uur) neemt Nevi Noord een kijkje in de wereld van Social return en ondernemen met Impact.

Naast een inhoudelijk leerzaam programma over haken en ogen rondom sociaal ondernemen staat een rondleiding op het programma door timmerfabriek De Verbinding en sluiten we af met de kans om hier met elkaar over na te praten onder het genot van een borreltje.

De Verbinding is een timmerfabriek waar dakkappellen, kozijnen en schuifpuien worden gemaakt uit hout en metaal. De Verbinding telt 39 medewerkers, van hen zijn 18 doof. De Verbinding wil een werkgemeenschap zijn van en voor dove vaklieden in hout en aluminium en daarmee bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, zelfrespect en een ‘goed leven’ van dove mensen in onze samenleving.

Eén van de uitdagingen van sociale ondernemers zoals De Verbinding is gevonden worden. Opdrachtgevers, zowel publiek als privaat, hebben doelstellingen en stellen eisen op het gebied van social return. Opdrachtnemers kunnen hieraan voldoen door een deel van de opdracht door een sociale onderneming te laten uitvoeren. Zo kan een aannemer zijn kozijnen bestellen bij De Verbinding. Om dit te promoten, gaan sociale ondernemers graag met inkopers in gesprek, dan verkennen we samen de kansen!

Nadere informatie volgt, maar houd deze donderdagmiddag vast open in je agenda!

De Verbinding
Osloweg 31-35
9723 BG Groningen
Nederland