Datum: 6 februari 2020
Plaats: Door heel Friesland
Tijd: 10:00

Tours Circulair door Friesland

Op donderdag 6 februari, tijdens de Week van de Circulaire Economie, organiseert Circulair Friesland i.s.m. SPARK the movement 3 Tours Circulair door Friesland. Ondernemers, ambtenaren, burgers, docenten, jongeren: iedereen die nijsgjirrich is naar de circulaire economie, is welkom om in de bus te stappen.

Onderweg, in de bus, kun je rekenen op circulair vermaak van boeiende sprekers en prikkelende activiteiten. In het Biosintrum in Oosterwolde – het kloppend hart van de biobased economie – staat een gezamenlijke lunch klaar, met een lezing van Diane Zandee (circulair expert bij de Schiphol Group en lid van het Groene Brein) en de presentatie van ideeën voor een biobased brug op het ECOmunity Park door studenten van ROC Friese Poort en het Technasium van Stellingwerf College.

Thema’s van de Tours

 • Tour Circulair 1: Bouw & Grondstoffen
  Laat je verassen door het feit dat we al van zoveel afval nieuwe grondstoffen maken. Met o.a. een bezoek aan Omrin (meest duurzame bedrijf van Nederland 2019), LIMM Recycling en een uitgebreide rondleiding door het Biosintrum. Let op: i.v.m. veiligheidsprotocollen is de minimale leeftijd voor deelname aan deze tour 16 jaar)
  Opstapplek: Heerenveen
 • Tour Circulair 2: Energie & Mobiliteit
  Raak geïnspireerd door de energiebronnen van de toekomst in de praktijk. Met o.a. een bezoek aan Energiecampus Leeuwarden en het Drijvende Zonnepark.
  Opstapplek: Leeuwarden
 • Tour Circulair 3: Voedsel & Brede Welvaart
  Ontdek alles over Friesland als blue zone, proef de kringlooplandbouw en ontmoet de grondleggers van het 10-stappenplan voor een natuurinclusieve kringlooplandbouw in 2040. Met o.a. een bezoek aan Buurvrouw Durkje en Bregje Hamelinck van De Friese Voedselbeweging.
  Opstapplek: Sneek