Datum: 23 maart 2021
Plaats: Online
Tijd: 16:00

Webinar | Waar zit de winst van Impact Ondernemen?

‘Waar zit de winst van Impact Ondernemen?’

Steeds meer ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Sommige ondernemers hebben ‘impact maken’ opgenomen in de kern van hun business case, maar hoe voorkom je dat dit ten koste gaat van je gezonde bedrijfsvoering? Sterker nog, hoe zorg je dat jouw impact bijdraagt aan de winstgevendheid van jouw bedrijf? 

Ondernemen met impact heeft een positief effect op het sociale én economische succes van je onderneming. Daar zijn we bij VNO-NCW MKB Noord en Impact Noord van overtuigd.
We werken samen om ondernemers hierbij te helpen en mooie voorbeelden
te laten zien. Daarom nodigen we je uit voor:

 

Online meeting:

Waar zit de winst van impact ondernemen?

Dinsdag 23 maart, 16.00 uur – 17.30 uur (Zoom) 

PROGRAMMA

 

 

15.50 uur:

 

Digitale inloop

 

16.00 – 16.10 uur:

 

Opening en intro door onze host
Evelien Bouma

 

16.10 – 16.30 uur:

 

Wat is impact ondernemen?
Jan Willem Wennekes (Impact Noord)

 

16.30  – 17.10 uur:

 

Tweegesprek met Adriaan Pals en
Douwe Jan Boersma *

 

17.10 – 17.30 uur:

 

Ruimte voor vragen en discussie

 

*Ondernemers met impact:

Adriaan Pals is zelfstandig financieel adviseur, penningmeester bij Betekeniseconomie in Drenthe en voorzitter van Growing Workplace in Emmen. Dit innovatieve platform voor ondernemers, ZZP’ers en startups won in 2016 de Social Impact Award. Als voorzitter van Growing Workplace gaf hij masterclasses en workshops, bouwde hij een waardevol netwerk op en hielp hij tientallen mensen met het opstarten van een eigen bedrijf. In 2016 richtte Pals flexwerkplaats ToolboxEmmen op; een mooi initiatief waarbij mensen de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen en hun ideeën te realiseren.

 

Douwe Jan Boersma is de oprichter en voormalige algemeen directeur van Health2Work in Surhuisterveen. Inmiddels is hij gestart met Opnieuw BV in Buitenpost. Dit nieuwe concept staat in het teken van betekenisvol ondernemen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in combinatie met circulaire producten. Kortom, een social enterprise met ambitie.