Osloweg 27

9723 BG Groningen

050-5251127

Over Ateliers MTW

Kwaliteitsproducten voor klanten & kansen voor medewerkers

Ateliers MTW is een bedrijf met twee gezichten. We leveren kwalitatief hoogwaardige producten zoals replica’s van museale voorwerpen en bronzen beelden. Tegelijkertijd bieden we medewerkers de mogelijkheid om hun eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. En dat doen we al 30 jaar!

Het resultaat van onze werkwijze: kwaliteitsproducten voor klanten & kansen voor medewerkers. Medewerkers die meewerken aan bijzondere projecten van onschatbare waarde.

Onderzoek: beginnen bij het begin (maatwerk)

Ieder traject bij Ateliers MTW begint met onderzoek. De vraagstelling: welke psychische klachten vormen een belemmering voor je maatschappelijke en/of arbeidsparticipatie. Maar vooral ook welke kansen en competenties zijn er om zo volwaardig mogelijk mee te kunnen doen in de maatschappij.

Werken met je handen om uit het hoofd te stappen, positieve ervaring op te doen en effectiever met de klachtenproblematiek om te leren gaan. Betekenisvol werk met hoge voldoeningsfactor.

Arbeidsrevalidatie: de aanpak

Er toe doen binnen een “normaal” bedrijf, maar wél gebaseerd op de mogelijkheden die je als medewerker hebt, rekening houdend met onderliggende problematiek. Door deze aanpak leert de medewerker om te gaan met beperkende factoren en de kansen te omarmen. Leeftijd maakt daarbij niet uit, je hebt immers een leven lang om te leren.

Onze medewerkers

De meeste medewerkers zijn niet bij ons in loondienst, maar volgen een (arbeidsrevalidatie)traject in het kader van een uitkering of arbeidsmatige dagbesteding in het kader van de WMO. Ateliers MTW is ook een zeer geschikte werkplek voor mensen die – om psychische redenen – tijdelijk uit het arbeidsproces zijn gevallen. Arbeidsrevalidatie bij Ateliers MTW kan het re-integratieproces op de eigen werkplek enorm versnellen. Uiteraard staan onze medewerkers onder professionele begeleiding van onze vaste werknemers.