Schoterlandseweg 43

Oudehorne

06-21912771

Over CRESI

Ik ben Marianne Pen, 40 jaar en eigenaresse van CRESI (Cadeau & Lifestyle met een verhaal). CRESI is begonnen als webshop, maar heeft sinds eind februari een fysieke winkel in Oudehorne. CRE staat voor creatief. Het grootste deel van het assortiment is handgemaakt (op traditionele wijze). ESI zou mijn tweede naam geweest zijn als ik in Takoradi, Ghana, geboren zou zijn. Hier is het eerst product van CRESI tot stand gekomen: handgemaakte herenschoenen van afvalmaterialen.

Samen CRESI…en “Crazy” dat ben ik wel een beetje. Maar hé “only the crazy ones change the world”. En dat is precies mijn doel! Met CRESI wil ik een podium geven aan talenten in onderontwikkelde gebieden wereldwijd en sociale ateliers in Nederland die door omstandigheden zelf dit podium niet kunnen pakken. Bijdragen aan het doorbreken van de armoede cirkel en een eerlijkere wereld voor iedereen, daar staat CRESI voor.

Eerlijke producten met een verhaal

De producten die CRESI verkoopt, noem ik graag “Eerlijke producten met een verhaal”.
De verkoop levert de klant een mooi product op, maar nog belangrijker, levert het aan de kant van de makers werkgelegenheid op en draagt het bij aan hun toekomst en leefomgeving.

Waar mogelijk worden de producten gemaakt van restmaterialen, afvalmaterialen of natuurlijke materialen. Zo kunnen we ook een stap zetten richting duurzaamheid. Ons assortiment bestaat uit manden, tassen, schoenen, sieraden, kaarsjes en “hebbedingetjes”.

Neem alvast eens een kijkje in onze webshop via www.cresi.nl of kom tijdens openingstijden langs in de winkel! (Schoterlandseweg 43, Oudehorne)