Zernikelaan 17

9747 AA Groningen

085-0160111

Over Energie VanOns

100% lokale en groene energie

Energie VanOns levert 100% lokale, groene stroom. Maar het is meer meer dan een energiebedrijf. De energiecoöperaties zijn eigenaar van Energie VanOns, dat de spil is tussen hen en duizenden particuliere en zakelijke klanten. In een hecht team van tien medewerkers en een handvol vaste externen werkt Energie VanOns aan een prachtige missie: 100% lokaal opgewekte groene energie. Energie VanOns verbindt bijna honderd energiecoöperaties met duizenden klanten. Ze werken aan de groei van onze energiebeweging en verzorgen de administratie, de klantenservice en de centrale communicatie.

Het geld blijft nu in de regio. We doen daar mooie dingen mee, om te komen tot grotere leefbaarheid en meer groene energie.

De organisatie is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Honderden vrijwilligers doen al mee. Zonder deze mensen geen lokale groene energie.

In 2014 werd het bedrijf opgericht door de koepelorganisaties van de drie noordelijke provincies: Ús Koöperaasje, Drentse Kei en Groninger Energie Koepel. Elke koepelcoöperatie is voor een derde deel eigenaar van Energie VanOns. De koepelcoöperaties vertegenwoordigen weer hun eigen leden: de aangesloten lokale coöperaties.

Hoe werkt het?
Energie VanOns en de koepelcoöperaties helpen lokale energiecoöperaties bij zowel de oprichting als de verkoop van hun groene energie. Bij Energie VanOns aangesloten coöperaties verkopen hun energie aan Energie Vanons, hoeven zich geen zorgen te maken om de administratieve rompslomp en krijgen bovendien een vast bedrag per klant per jaar. Dat bedrag kunnen ze weer investeren in lokale plannen. De coöperaties zijn eigenaar van Energie VanOns.

De winst die Energie VanOns maakt, geeft het bedrijf terug aan de regio. Van dorpshuis via speeltuin tot nieuwe windmolens of zonnepanelen: Energie VanOns geeft de regio extra energie.