Regattaweg 5

9731 AJ, Groningen

050-8500691

Over FitGaaf!

Met minder strijd en meer plezier gezond opgroeien

Eén op de zeven kinderen in Nederland heeft last van overgewicht, terwijl de basis voor gezond opgroeien juist op jonge leeftijd zou moeten worden gelegd. De missie van FitGaaf! is kinderen gezondheidsvaardig te laten zijn, zodat ze uit zichzelf gezondere keuzes maken. Zou het niet fantastisch zijn als ouders bewuster een gezonde leefstijl faciliteren en dit bewustzijn vervolgens leidt tot gezonde acties in hun eigen regio?

FitGaaf! hanteert een landelijke, RIVM-erkende aanpak: kinderen en ouders/verzorgers plakken stickers voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Deze aanpak zorgt via basisschoolprojecten voor positieve, preventieve effecten. FitGaaf! heeft landelijk op meer dan 80 scholen plaatsgevonden. In combinatie met inzet van de methode bij interventie (diëtisten bijv.) zijn inmiddels meer dan 10.000 kinderen bereikt. FitGaaf! is een erkende Gezonde School-activiteit, erkend door het Kenniscentrum Sport en partner van Alles is Gezondheid en Alliantie Kinderarmoede.

Zou het niet fantastisch zijn als kinderen uit zichzelf gezonde keuzes maken?

Momenteel is er een FitGaaf!-app met gezonde mini-games in ontwikkeling, om nog veel meer kinderen en ouders te kunnen bereiken en impact op individueel en maatschappelijk niveau te vergroten. De app motiveert om stickers te blijven plakken, geeft persoonlijke feedback op (on-)gezonde leefpatronen en versterkt de urgentie om al op jonge leeftijd in de eigen gezonde leefstijl te investeren. De gezonde mini-games versterken daarbij de speelse educatie over gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Kind én ouder worden via de app ten slotte geactiveerd en begeleid naar gezond aanbod of ondersteuning in eigen regio.