Protonstraat 3A

9743 AL Groningen

06-52592609

Over Overstag

Voor een sociale koers

Een inclusieve arbeidsmarkt waarin voor iedereen met arbeidsvermogen plaats is: dat is waar Overstag zich voor inzet. Want ieder mens heeft talenten.

Als sociale onderneming gelooft Overstag niet in sprookjes. Ze realiseren zich dat dit slechts mogelijk is met inzet van vele partijen. Daarbij is intrinsieke motivatie leidend. Pas als je echt iets wilt bereiken met elkaar, kunnen successen worden gevierd. Overstag stippelt graag met werkzoekenden, uitkeringsinstanties of werkgevers de optimale koers uit om zo ver te komen.

Op dit moment richt Overstag zich met name op het opleiden en begeleiden van mensen naar werk in de klantenservicebranche. Dit zijn mensen van verschillende leeftijden en achtergronden, die om wat voor reden dan ook geen betaald werk hebben en dat wel heel graag willen. De een heeft lang in de zorg gewerkt, de ander jarenlang voor het gezin gezorgd en weer een ander komt uit de detailhandel. Wat ze delen? Ze stellen zich open voor nieuwe mogelijkheden en willen voor hun kansen gaan.

Koester het menselijk kapitaal en laat geen talent onbenut!

In een traject van twee maanden maken ze kennis met de nieuwe wereld van het klantcontact, door:
1. lesdagen, waarop de theorie van het klantcontact wordt behandeld (o.a. wet- en regelgeving);
2. bedrijfsbezoeken, om te kijken wat de mogelijkheden zijn en te ontdekken wat wel en niet bij de deelnemers past; en
3. in de praktijk aan de slag te gaan met de telefoon, chat en e-mail.

Dit alles om uiteindelijk twee certificaten van de brancheorganisatie Klantenservice Federatie te behalen. Met de opgedane kennis en ervaring, maar zeker ook met de KSF-certificaten liggen er heel veel banen in het verschiet!

Overstag doet het niet alleen. Naast een waardevolle samenwerking met het UWV en de verschillende gemeenten, zijn er zeer goede contacten met werkgevers in Groningen. Alleen door deze samenwerking en de inzet van de deelnemers, worden er successen behaald.