Met Seecandoo richt ik mij op ontwikkeling van mensen, organisaties en systemen om daarmee de wereld een beetje mooier te maken.

Na mijn jaren als wethouder in het openbaar bestuur en directeur van een IT bedrijf voor digitale informatiesystemen, heb ik mij verbonden aan Organisatie-kundig. Organisatie-Kundig heeft de OK Methode ontwikkeld voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. Een methode om de organisatie door te lichten op 6 waardesoorten: financiële waarde, materiële waarde, natuurlijke waarde, menselijke waarde, sociaal-relationele waarde en intellectuele waarde. Met een uitgebreid handboek, een uitgekiende webapplicatie en gepassioneerde adviseurs worden bedrijven geholpen om meerdere waardesoorten op een systemische wijze in te bedden in de organisatie.

Seecandoo richt zich op ontwikkeling van mensen, organisaties en systemen om daarmee de wereld een beetje mooier te maken.

Naast Organisatie-Kundig ondersteun ik sociale innovaties en schrijf ik een boek over het middelbaar onderwijs, waarbij de nieuwe tijd de school binnenkomt!

Vanuit Seecandoo probeer ik mijn bijdrage te leveren aan een meer circulaire, inclusieve en sociale economie.