Over Sociaal Gericht

Klus- en schoonmaakbedrijf dat werkervaring met hulpbehoevenden combineert

Sociaal Gericht (voorheen Avhaal) is een Gronings bedrijf van broers Bart en Erik Lesschen, dat zich ontwikkelt in de wereld van klussen en schoonmaak. De vijf werknemers hebben samen ruim 25 jaar ervaring in verschillende branches.

Aan de professionals worden mensen gekoppeld met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens deze periode wordt naast het uitvoeren van betaalde klussen, ook geïnvesteerd in het helpen van ouderen die leven in armoede. Momenteel hebben zij drie medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt op regelmatige basis bij hen werken en leren.

De voornaamste klussen bestaan uit het renoveren van badkamers, schilderen en het leggen van laminaat.
Schoonmaak doen ze zowel bij zorg- en sportcentra als studentenwoningen, en meer. Beide doet Sociaal Gericht zowel voor de zakelijke als particuliere markt.

Door zichzelf constant te ontwikkelen en nieuwe ideeën toe te passen, komt de ambitie om een organisatie te worden waar de maatschappij een belangrijke rol krijgt steeds dichterbij.

In feite zijn beide doelgroepen hulpbehoevend en door deze doelgroepen aan elkaar te koppelen maken wij impact op een schonere en prettigere leefomgeving.