Paradijsvogelstraat 10

9713 BV, Groningen

06 412 911 08

Over Toentje

In Toentje groeit de Stad!

Toentje is een sociale onderneming, die sinds 2013 op duurzame en professionele wijze verse groenten en kruiden produceert voor de Voedselbank Groningen. Een duurzame vorm van armoedeverlichting. Toentje brengt veel verschillende mensen met elkaar in contact en biedt een laagdrempelige, duurzame en veilige werk en leerplek. Iedereen kan vrijwillig aan de slag in Toentje en dat zie je. Het is de kracht van Toentje. Inspiratie door ontmoeting. Een plek waar je vanuit basis en rust weer verder komt. Toentje biedt ook participatiebanen voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Een prachtige ontmoetingsplek, die aan mensen uit alle lagen van de samenleving plek biedt

Toentje heeft haar eigen restaurant: Bie de Buuf. Het ligt op een steenworp afstand van de tuin in de prachtige oude drankenfabriek van de firma Woldring & Idema. Hier kun je genieten van een lokale menukaart, vergaderen, je feest houden of aanschuiven bij het programma en workshops, die i.s.m. met partners als Resto van Harte, de Culinaire Vakschool en het Wij-team worden georganiseerd.

Toentje heeft ook eigen stadshoning: Groning! Een samenwerking met Geert van Eizenga van de Hoogeland Imkers en de stadsimker. Tevens heeft Toentje een eigen hoptuin i.s.m. met Baxbier, een project ontstaan uit de samenwerking met ons broederproject uit Bremen Gemüsewerft. Via deze samenwerking lanceerde Toentje een ‘sociaal biertje’.