De vereniging voor impact ondernemingen

Impact Noord is dé ondernemersvereniging voor bedrijven die maatschappelijke en/of ecologische impact realiseren. Onze leden zijn gevestigd in Groningen, Friesland en Drenthe.

Aanmelden? Download het formulier!

Als lid heb je:

  • direct ledenvoordeel
    Events gratis of met korting bezoeken; exclusieve ledenbijeenkomsten; een enorm netwerk met relevante kennis en een plek waar vraag en aanbod samenkomen;
  • langetermijnvoordelen
    Samen een nieuw ecosysteem bouwen; werken aan een beter speelveld voor impact-ondernemers en hun belangen behartigen bij uiteenlopende, relevante partijen; Je bent onderdeel van een nieuw economisch paradigma.

Onze drie pijlers

1. Ledendiensten
De leden maken de vereniging. Daarom vinden we het belangrijk dat ieder lid genoeg uit de vereniging haalt. We organiseren evenementen en excursies om onze kennis te vergroten en te leren van ondernemingen en instellingen elders in het land en faciliteren intensieve samenwerking en netwerkuitbreiding.

2. Ecosysteemontwikkeling
We werken samen met uiteenlopende partijen uit het onderwijs, de overheid, semi-overheid,  het reguliere bedrijfsleven en andere branches, om het klimaat voor impact-ondernemers te verbeteren Noord-Nederland.  We creëren begrip en draagvlak voor ondernemen met impact.

3. Belangenbehartiging
We vertegenwoordigen onze leden bij regionale en lokale overheden en pleiten voor een beter (economisch) beleid voor impact-ondernemen. Leden praten mee over deze agenda, zo heb je invloed op de groei van de sector.

De grootste voordelen volgens leden

✓ Een netwerk van gelijkgestemden
Ondernemers, organisaties en andere partijen die impact willen vergroten, worden met elkaar verbonden in een regionaal netwerk. Zo ontmoet je nieuwe collega’s, leveranciers en klanten.

✓ Ondersteuning
Je ontvangt directe ondersteuning bij o.a. ondernemerschap, communicatie en marketing, positionering, financiering, impactmeting en juridische zaken. Samen met onze partners organiseren we een programma met activiteiten en het instrumentarium, zodat jij kan werken aan de ontwikkeling van je bedrijf.

✓ Inspiratie, kennis en educatie
Er zijn regelmatig interessante events over impactgerelateerde onderwerpen. Denk aan avondcolleges, netwerkbijeenkomsten en excursies naar andere inspirerende steden/bedrijven. Ook blijf je op de hoogte van relevante ontwikkelingen, door o.a. nieuwsbrieven en directe kennisuitwisseling binnen het netwerk.

✓ Marketing: bekendheid en waardering
Lidmaatschap van Impact Noord draagt bij aan de (h)erkenning van je bedrijf als impactonderneming bij klanten, relaties, stakeholders en investeerders. Bovendien kun je je zichtbaarheid vergroten en je naam vestigen als impactonderneming. Jouw bedrijf is onderdeel van het nieuwe ecosysteem.

Geen idee of dit iets voor jou is? Bekijk onze agenda met (gratis) evenementen en kom gewoon eens langs!