13 november 2023

Bob Kolsteeg is ons bestuurslid Goed Inkopen. Wie is Bob, wat drijft hem in zijn werk, hoe maakt hij impact en waarom wilde hij Bestuurslid Goed Inkopen worden van Vereniging Impact Noord?

 

Wie ben je?
Ik ben Bob Kolsteeg, gehuwd, 3 kinderen en in 2010 ben ik gestart met deBesteEHBOdoos.

Wat doe je en hoe maak jij impact?
In het verleden heb ik gewerkt voor bedrijven waar winst het enige is dat telt.
Ik wil graag laten zien dat je een gezond bedrijf kunt hebben en tegelijk een positieve impact kunt maken op mens en milieu.

Wij onderhouden landelijk verbanddozen en AED’s en werken uitsluitend met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 12 van onze 15 medewerkers hebben een zogenaamde afstand. Wij kijken naar wat iemand kan en houden rekening met wat ze niet kunnen. Het enige wat wij van de mensen vragen is motivatie. Wij zijn een normaal bedrijf en toevallig hebben onze mensen ‘iets’ maar daar merkt de klant niets van.

Wij maken impact op het gebied van arbeidsparticipatie, daarnaast voeren wij op alle mogelijke manieren duurzaamheid door. Dit gaat van het veelvuldig hergebruiken van dozen, tweedehands kantoormeubilair, refurbished telefoons en het gebruik van biobased minigripzakjes tot het hergebruiken van materialen die wij retour krijgen. Wij hebben een kartonnen BHV doos ontwikkeld om te laten zien dat je ook op het gebied van BHV een verschil kunt maken.

En waarom wilde je bestuurslid Goed Inkopen worden van Impact Noord?
Ik ben trekker geworden van het Platform Goed Inkopen omdat de meeste bedrijven en (semi)overheidsinstellingen invulling willen geven aan duurzaamheid en circulariteit maar de impact ondernemers die deze diensten en producten aanbieden worden vaak nog niet of beperkt gevonden.

Impact Noord en Platform Goed Inkopen is een podium waar impact ondernemers uit Noord Nederland zich kunnen presenteren. Ik wil graag zorgen dat er meer mensen voor dat podium komen te staan. Dit wil ik doen door op zoveel mogelijk bijeenkomsten ons (PGI) verhaal te vertellen en voorbeelden te noemen, anders dan schoonmaak, groenvoorziening en koffiebonen. Als bedrijven ons niet kennen bestaan we niet.