13 november 2023

Het bestuur van Impact Noord draagt Rik Sijm van Namber voor als nieuwe penningmeester en bestuurslid. Wie is Rik, wat drijft hem in zijn werk, hoe maakt hij impact en waarom wil hij penningmeester worden van Vereniging Impact Noord?

Wie ben je?
Mijn naam is Rik Sijm, getrouwd met Alexandra per zomer 2023 en vader van drie dochters, Lora (9), Lisa (7) en Cleo (5). Geboren en getogen in het Westfriese Noord-Holland en inmiddels al 20 jaar een Groninger. Van oudsher dol op wielrennen, maar ik loop de laatste jaren ook erg graag hard, met de marathon van Amsterdam 2023 als voorlopig hoogtepunt.

Wat doe je en hoe maak jij impact?
Met de oprichting van Bries in 2014 ben ik beland in het veld van Maatschappelijke Impact, daarna heb ik in diverse (maatschappelijke) ondernemingen geparticipeerd waaronder ook een aantal leden van Impact Noord. Sinds november 2022 houd ik mij bezig met Namber, een administratiekantoor gelieerd aan Stichting Nieuw Nabuurschap waarin we arbeidsmatige dagbesteding bieden aan mensen met chronisch psychische kwetsbaarheid. Met deze mensen verwerken we belastingaangiften, verzorgen we bewindvoering en budgetbeheer en doen we (bedrijfs)administraties en aangiftes. We streven ernaar deze doelgroep, voor wie de reguliere arbeidsmarkt vaak teveel gevraagd is, middels deze werkzaamheden stabiliteit en zingeving te geven waarmee de kans op terugval in hun psychische gezondheid kleiner wordt.

En waarom wil je penningmeester en bestuurslid worden van Impact Noord?
Vanuit Bries hebben we de eerste hand gelegd aan Impact Noord en met diverse ondernemingen waarbij ik betrokken ben zijn we lid van het eerste uur. Ik heb veel samengewerkt met Carl, de penningmeester vanaf de oprichting, en toen zijn rol vacant kwam vond ik het een uitdaging en een verantwoordelijkheid om deze rol over te nemen. Het bijhouden van een zorgvuldige en kloppende administratie is bij Namber ons dagelijks werk, en hiermee creëren we ook weer zinvol werk. Het uitzetten van een financieel beleid waarin we enerzijds continuïteit waarborgen maar anderzijds de lat hoog leggen waar het maatschappelijke ambities betreft is het streven in deze rol. Ik hoop de leden van Impact Noord beter te leren kennen de komende jaren. De intrinsieke motivatie van een Impact-ondernemer is iets wat ik reuze interessant vind.