28 april 2021

Ze staan te popelen om te beginnen. Nog dit jaar willen ze beginnen met de eerste fase van de bouw van een educatief centrum in Glimmen, een plek waar je kennis en inspiratie kunt opdoen over het op gezonde wijze omgaan met voeding en natuur. Dit doen ze volgens ‘De Nieuwe Aanpak’, een 100% circulaire bouwwijze. De vergunning is op zak, maar om van start te gaan, moet de financiering van €72.000 nog sluitend gemaakt worden. Met de bomenactie heeft het voedselbos zelf al een startkapitaal vergaard en voor het resterende bedrag zijn ze op zoek naar donaties.

De vrijwilligers van Voedselbos te Glimmen gaan bouwen volgens ‘De Nieuwe Aanpak’ (DNA). Dit is een 100% circulaire bouwwijze ontwikkeld door Maarten Wiersma van ABC2C. DNA werkt net als de natuur met cellen die als lego aan elkaar te schakelen zijn en ook weer uit elkaar kunnen worden gehaald. Daardoor kunnen alle onderdelen opnieuw worden gebruikt. Onder leiding van een professional bouwen de vrijwilligers het educatiecentrum zelf! In fase 1 wordt de kelder, de fundering en het schuurgedeelte neergezet. Hiervoor is naast materiaal, zoals zand, funderingsplaten, vloer-, plafond- en wanddelen en kelder, ook geld nodig voor de professionele begeleiding en scholing.

Doneren voor de bouw van dit educatief centrum is een soort webshoppen. Leg zand, funderingsplaten of scholing in je winkelmandje, ga naar ‘afrekenen’ en je donatie is een feit.

Ook webshoppen? Dat kan hier