27 september 2022

Impact Noord-lid Fitgaaf! is begonnen met haar preventie-akkoord-project in Gemeente Groningen!

Tijdens de Nationale Sportweek zijn ze in 16 klassen, verdeeld over 2 scholen in Lewenborg en Beijum, geweest voor de kickoff-gastlessen van hun ‘fitgave’ Gezonde School-projecten. Kids en één van de ouders/verzorgers gaan nu 3 weken lang thuis stickers plakken, voor dagelijkse gezonde acties zoals voldoende bewegen en gezond eten.

In de onderbouw speelde Sharon Uitendaal daarbij live de FitGaaf!-song in de klas 🎶🎸🎉

De kids krijgen vervolgens de gezonde stickerposter mee naar huis, om daar samen met één van de ouders/verzorgers stickers te plakken voor dagelijkse gezonde acties (slapen, ontbijt, fruit en groente eten, water drinken en voldoende bewegen).

Die kickoffs waren leuk!! Dat doet FitGaaf! natuurlijk al een tijdje. Dus dat was niet het spannende gedeelte.

Het spannende deel is dat ze ook zijn gaan experimenteren met het uitdelen van gratis fruit en groente tijdens dit project.

Voor gezinnen die het minder breed hebben, bieden we de mogelijkheid om drie weken lang elke week een gezonde tas met groente en fruit t.w.v. €10,- te ontvangen. Geleverd door lokale aanbieder Oudebosch Fruit en uitgedeeld op vaste momenten op vaste plekken in de wijken van de deelnemende scholen. FitGaaf! wil hiermee actief onderzoeken of dit kan leiden tot iets meer rust en ‘bandbreedte’ binnen gezinnen. Om daarmee wellicht ook wat meer rust en ruimte te vinden om open te staan voor gezonde activiteiten of ondersteuning na het project.

De eerste uitdeelmomenten zijn achter de rug en de tassen werden met blije gezichten in ontvangst genomen. En er ontstonden een aantal mooie, waardevolle gesprekken.

Lijkt je dit nou ook wat voor jullie school of wijk in Groningen? Er komt nog een projectperiode aan waarin nog ruimte is voor een aantal klassen/groepen.

Stuur projectleider Tom een mailtje via tomsteffens@fitgaaf.nl voor meer informatie!