21 oktober 2019

Ondernemer Renzo Deurloo heeft met horten en stoten zijn onderneming gemaakt tot wat het nu is. Tijdens het vierde en laatste avondcollege vertelde hij hierover. Zijn visie op mensen en werkverschaffing is er een die niet door iedereen gedeeld wordt. Met name de remmende bureaucratie en het welbekende ‘hokjesdenken’ van overheden zijn hem vaak een doorn in het oog.

Niet ongeschikt; simpelweg onbenut talent

Zijn filosofie: iedereen heeft een voorsprong op de arbeidsmarkt. Iedereen heeft wel een talent. Soms moet dat talent alleen nog ontdekt worden. En dáár zit de crux. Er is geen tijd en geen geld om te investeren in het ontdekken van iets dat iemand wél kan. Er wordt alleen gekeken naar wat iemand die buiten het normale beeld van een ideale werknemer valt, níet kan. Zo blijft het stigmatiseren doorgaan en gelooft op een gegeven moment de persoon om wie het gaat zelf ook dat hij of zij tot niets in staat is.

Van onzeker naar vast contract

Renzo doet het anders met zijn GreenFox. Ze gaan uit van het talent dat er ongetwijfeld is, maar nog ontdekt moet worden. Ook neemt GreenFox een risico voor de ondernemer uit handen, door de eerste periode (meestal zo’n anderhalf á twee jaar) de deelnemer te detacheren. Maar de praktijk leert: de meeste mensen hebben na anderhalf jaar op detacheringsbasis gewerkt te hebben, het gewoon geschopt tot een vast contract. En de bedrijven, die lopen weg met de werknemers waar ze eerst een negatief beeld van hadden.

Heb vertrouwen

Het is zo simpel. Eigenlijk komt het neer op wat meer vertrouwen, wat liefde en een beetje durf. Want financieel gezien is het op lange termijn vele malen goedkoper dan jarenlang iemand een financieel vangnet bieden (met alle zorgkosten van dien).

Een vis kan niet klimmen

GreenFox begon als lampenverwisselaar. Vol bluf liep Renzo de RAI Amsterdam binnen, fakete een afspraak met de grote baas, maar kreeg de opdracht: duizenden vierkante meters voorzien van ledlampen, weg met die TL-buizen. Hij bespaarde de enorme hal zo’n slordige €400.000 per jaar. De mensen die die klus hebben uitgevoerd, kwamen uit de bak ‘niet geschikt’ van het UWV. Hij bewees met een simpele actie dat deze mensen wel degelijk geschikt zijn voor werken. Het is maar net waarop je ze beoordeelt. Want, zoals Albert Einstein zei: ‘Als je een vis  beoordeelt op zijn vermogen een boom te beklimmen, zal hij zijn leven lang denken dat hij stom is.’

Benieuwd of er meer Avondcolleges komen volgend jaar? Hou ons dan in de gaten via Twitter, Facebook en LinkedIn!