1 juni 2022

Op 31 mei waren we te gast bij Loods 66b in Hoogeveen voor het Impact Café met de titel “Mooi Verknooid”, een samenwerking tussen Ik ben Drents Ondernemer, Impact in de Regio en Impact Noord. Een geweldige middag waar netwerken, plezier en kwetsbaarheid hand in hand gingen.

Loods 66b
Loods 66b is een werkplaats waar gewerkt wordt met hout, metaal, (brom)fietsen en auto’s. Hier worden mensen begeleid die vanwege psychische en/of verslavingsproblematiek niet in staat zijn om voor een reguliere werkgever te werken. Door de structuur, ritme en het perspectief dat Henk Brouwer en Tonnie Beekelaar bieden, komen de kwaliteiten en mogelijkheden van de deelnemers tot hun recht. De bijeenkomst vond plaats midden in de werkplaats die Henk en Tonnie speciaal voor de gelegenheid hadden omgebouwd tot “café”. 

Iedereen maakt fouten
Johannes Postema, de Mooi Verknooid meester, stond op het punt om te beginnen toen Jorn erachter kwam dat hij de verkeerde presentatie had gemaild. Dat begon al lekker. Gelukkig kon de fout snel hersteld worden en kon de presentatie starten. Johannes begon ermee om ons op het verkeerde been te zetten om ons te laten zien dat iedereen fouten maakt. Omdat je een inschattingsfout maakt, omdat het écht een goed idee leek, omdat je vaart op eerdere ervaringen… Hoe dan ook: iedereen maakt fouten. Dat konden we wel concluderen.

Faalverhalen
Na de inleiding van Johannes, mochten Hidde Blom van het Theezaakje en Jorn Broesder van Werkpro hun faalverhalen vertellen. Daar ga ik verder niet op in, want what happens at “ Mooi Verknooid, stays at Mooi Verknooid. Een mooie basis voor de gasten om daarna in gesprek te gaan met hun tafelgenoten. 


Alles loopt in de soep
Als afsluiter konden we genieten van heerlijke soep en broodjes geserveerd door Het Ambacht Ruinerwold dat, niet geheel toevallig, ook een dagbestedingslocatie is. Er zijn deze dag mooie verbindingen gelegd. Een waardevolle netwerkbijeenkomst!