11 januari 2021

Werkpodium Kraack bestaat 3 jaar!

27 november 2020, in een roerig jaar, toch stilstaan bij het 3 jarige bestaan. Of beter gezegd: juist stilstaan bij een feestelijke gebeurtenis, want de spelers van Kraack verdienden wel een feestje. Door de lockdown in het voorjaar, hebben we een aantal maanden via online lessen contact met de spelers gehouden. In juni mochten we weer open, maar met allerlei maatregelen. Waaronder de 1,5 met afstand. Hoe doe je dat met theater? Wat normaal gesproken vrij fysiek is? Door de flexibele houding van de spelers, lukte het ons om op een nieuwe manier theater te (her)ontdekken. En wat blijkt? Ook op 1,5 afstand van elkaar kun je theater maken.

Voor de zomervakantie sluiten we “normaal” gesproken af met een team-uitje met alle spelers samen: Kon nu niet doorgaan.
Na de zomer beginnen we met de voorbereidingen voor een theaterstuk voor WinterWelVaart: Kon nu niet doorgaan.

Dan dus wel echt stilstaan bij 3 jaar Kraack! Drie verschillende groepen (waar ze normaal samen in 1 groep, 1 voorstelling maken) maakten 3 verschillende voorstellingen over het ontstaan, de voortgang en de huidige staat van Kraack.

Dit alles werd vastgelegd door een fotograaf en er werd eten gekookt door Nadine van de Vrije Vogel-koken op locatie. En zodoende vierden wij feest.

Kraack creëert impact door een podium werkplaats te bieden voor mensen met een zorgvraag.
Zodat iedereen kan werken op een plek waar hij/zij het gelukkigst van wordt.