Datum:

16 mei 2019

Plaats:

Den Haag

Tijd:

07:30

Impact Noord

240,- of 120,- (leden & partners)

Bustour Impact Ondernemen Den Haag

Den Haag is dé hotspot als het gaat om impact ondernemen: de internationale stad van Vrede en Recht heeft een plek (Apollo 14), een vereniging (Social Club Den Haag) en een acquisitieprogramma (Social Impact Lab) voor sociaal ondernemers. Ben je ondernemer, bestuurder of beleidsmaker, en wil je meer leren over succesvolle samenwerking tussen impact ondernemers en lokale overheden?

Aanmelden
Dit kan via de knop hiernaast. Meld bij je aanmelding met hoeveel personen jullie meegaan, of jullie lid/partner zijn bij Impact Noord, en de gegevens voor facturatie. Boek op tijd, het aantal plaatsen in de bus is beperkt!

We vertrekken om 07.45 uur vanuit Groningen en komen daar ook weer aan ’s avonds. We verzamelen om 07:30 op Groningen Hoofdstation.

Kosten regulier: 240,- (excl. btw)
Partners & leden: 50% korting 120,- (excl. btw)

Programma
Ons programma begint natuurlijk al in de bus zelf, maar dat houden we nog even geheim. We brengen een bezoek aan Apollo 14, dé impactstart-up locatie van Den Haag. Hier draait alles om doing good and doing business. Het team van Impact City heet ons welkom en vertelt over beleid en belangrijke pijlers, oftewel: hier valt iets te leren.

Apollo 14 is de hotspot waar Impact City tastbaar en zichtbaar is in alle facetten. Zij helpen innovatieve ondernemers om succesvol te starten en door te groeien. Ze openen deuren naar investeerders en bieden toegang tot een breed zakelijk netwerk, inspirerende bedrijfslocaties, internationale handelsmissies en wedstrijden. Impact City ondersteunt start-ups & scale-ups die werken aan een betere wereld. Met een sterk aanbod aan diensten en een groot internationaal netwerk, waar alles draait om ‘doing good & doing business’.

Op het dakterras van Apollo 14 genieten we van een lunch gemaakt door Lekker Brood, waarna we naar de De Werkfabriek gaan, een co-working space voor impact ondernemers. Hier geeft de afdeling SZW een presentatie over hoe beleid bijdraagt aan impact ondernemerschap, wat de Haagse methode typeert én zet een Haagse sociaal ondernemer zijn deuren open, om te zien hoe het in de praktijk werkt. Hier zal ook Mireille Geijsen van i-did vertellen hoe zij een vestiging in Den Haag heeft geopend.

Hierna gaan we in gesprek met lokale sociaal ondernemers én de netwerkclub van Den Haag, de Social Club. Dit is het moment om ervaringen en tips uit te wisselen, en te leren van elkaar. De dag eindigt met een netwerkborrel, inclusief goed en verantwoord eten, bij de lokale sociale onderneming Rebelz op de Binckhorst.

Programma in het kort:

  • Busreis heen van Groningen naar Den Haag (met verrassingsprogramma!)
  • Bezoek aan Apollo 14, rondleiding en lezing Renzo Deurloo van GreenFox
  • Sociale lunch met toelichting door Lekker Brood (ism Happy Tosti)
  • Bezoek aan De Werkfabriek, praatje SZW, Social Club en Mireille Geijssen van i-did Slow Fashion
  • Bezoek aan Secrid, sociale onderneming
  • Bezoek aan Rebelz met introductie door oprichter, diner en borrel met impact ondernemers en beleidsmakers
  • Busreis terug van Den Haag naar Groningen