Datum: 12 oktober 2021
Plaats: ROC Friese Poort Drachten, Splitting 21-23, Drachten (gebouw C)
Tijd: 15:30

Circulair Cafe in het teken van Circulair ondernemen

Circulair ondernemen biedt volop kansen voor het MKB. Met nieuwe businessmodellen en circulair ontworpen producten ontstaan ook nieuwe verdienmodellen. Maar wat is circulair ondernemen? Hoe ga je er mee aan de slag en waarom? Daarom deze speciale editie van het Circulair Café op 12 oktober, specifiek bedoeld voor MKB-ondernemers, van Vereniging Circulair Friesland in samenwerking met VNO-NCW/MKB Nederland, NICE en ROC Friese Poort. We zijn te gast in één van de duurzame schoolgebouwen van ROC Friese Poort op het Leerpark in Drachten, een centrale locatie in Noord-Nederland .

Laat je inspireren door Jacco Vonhof, landelijk voorzitter MKB Nederland, over de noodzaak en de kansen voor circulair ondernemen. Friso Douwstra licht het nieuwe circulaire inkoopbeleid van de Friese overheden toe. Vervolgens maken we met andere Noordelijke ondernemers circulair ondernemen concreet voor jouw organisatie. Uiteraard is er voldoende ruimte om te netwerken tijdens de afsluitende borrel en kennis met elkaar uit te wisselen.

Programma

15.00 uur: Inloop

15.30 uur: Welkom namens de gastheer locatiedirecteur Folkert Sonsma, ROC Friese Poort Drachten en Evert Jan van Nijen, directeur Circulair Friesland

15.40 uur: Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland over Kansen van Circulair Ondernemen

16.00 uur: Friso Douwstra over Fryslân koopt Circulair

16.10 uur: Werksessie met andere ondernemers: ‘Wat zijn de kansen voor jouw bedrijf?’

16.50 uur: Terugblik en afsluiting

17.00 uur: Borrel