Datum: 4 november 2021
Tijd: 14:30

Circulaire Innovatieversneller

Ik ben Drents Ondernemer, NICE en de Smart Industry Hub Noord-Nederland slaan de handen ineen met de Drentse circulaire koplopers Vepa en Brink Industrial voor maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg. Heb jij een bedrijf in de maakindustrie, wil je werk maken van je circulaire ambities, deze versneld doorvoeren en circulair handel drijven? Meld je dan aan voor de Circulaire Innovatieversneller!

We beginnen met inspiratie tijdens een Masterclass op 4 november om 14:30. In die eerste sessie vertellen Erik Luisman van Vepa en Wido van den Bosch van Brink Industrial en Made Circular By over hun missie en hoe zij concreet omgaan met circulariteit binnen hun bedrijf.  En hoe dit voor hen commerciële kansen biedt. We vertalen die inspiratie aan de hand van praktijkvoorbeelden naar de kansen voor jouw bedrijf.

Je gaat vervolgens zelf aan de slag met het  concreet maken van jouw circulaire uitdaging. Zelfstandig of samen met een aantal andere aanwezigen en onder begeleiding van deze ondernemers én experts vanuit Ik Ben Drents Ondernemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: keuze voor grondstoffen,  de besparing van materiaal(kosten) en/of betere benutting van restmateriaal door het efficiënter organiseren van het productieproces met behulp van slimme technologie. Of het inrichten van slimme track&trace-toepassingen van producten of grondstoffen voor circulaire doeleinden, de inzet van sensortechnologie om materiaaleigenschappen te verbeteren en de levensduur te verlengen, of het vinden van nieuwe circulaire verdienmodellen.

Voor alle challenges die tijdens de inspiratiesessie worden opgehaald, definiëren we vervolgstappen. Je kunt verdere begeleiding krijgen vanuit Ik Ben Drents Ondernemer, NICE en/of de Smart Industry Hub Noord-Nederland om je circulaire vraag één op één met een adviseur verder uit te werken óf je kunt samen met een aantal andere bedrijven een (aantal) verdiepingssessie(s) volgen. De bedenkers van de acht meest concrete ideeën worden bovendien uitgenodigd om hun idee verder uit te werken in een innovatieversneller onder begeleiding van Vepa en Brink Industrial. Hiervoor zijn twee vervolgsessies gepland.

Voor wie?

Deze masterclass en de koplopersessies zijn bedoeld voor alle maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg die graag stappen willen zetten in slim en circulair ondernemen.

Waarom deelnemen?

Je krijgt hulp en inspiratie bij het formuleren van je eigen circulaire ambities. Je profiteert van de kennis en ervaring van toonaangevende maakbedrijven uit de regio én je gaat sparren met gelijkgestemde ondernemers. Hierdoor breid je je netwerk uit en biedt dit je de mogelijkheid om te komen tot nieuwe circulaire commerciële kansen. Je komt in contact met de specialisten van Ik Ben Drents Ondernemer en NICE die je verder kunnen helpen met netwerkcontacten, subsidiekennis en ontwikkelkracht.

Programma en planning

4 november          14:30 – 17:00u    Masterclass Circulaire Innovatieversneller

18 november       13.00 – 17.00u     Koplopersessie 1

2 december          13.00 – 17.00u     Koplopersessie 2

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je direct aan door een mailtje te sturen naar Rudmer Heij op rudmer@ikbendrentsondernemer.nl.