Datum: 11 juli 2023
Plaats: Emmen
Tijd: 12:00

Impact Bootcamp

Graag nodigen Ik Ben Drents Ondernemer, Impact Noord, Greendrinks Emmen en de Regiodeal Impactondernemen Zuidoost-Drenthe je uit in het Rensenpark in Emmen voor een ‘Impact Bootcamp’ op dinsdagmiddag en -avond 11 juli aanstaande. Het betreft een inspirerend, inhoudelijk en interactief programma waarin we met een kleine groep bedrijven de wereld induiken van ondernemen met maatschappelijke impact en de kruisbestuiving zoeken tussen ‘impact first’ en ‘impact second’. Op de valreep voor de zomer in het zonovergoten Rensenpark, met als afsluiter een fijne zomerse borrel en barbecue. Wees erbij en ga impactvol de zomer in!

Waarom een impact bootcamp? 

Bij impact ondernemen denken veel mensen aan hippe start-ups en scale-ups zoals The Dutch Weedburger, Fairphone of Tony’s Chocolonely. Maar impactondernemerschap is echt overal: van kleinschalige maar zeer betekenisvolle initiatieven in wijken en dorpen tot mkb-bedrijven en grote werkgevers die vanuit noaberschap een zeer grote maatschappelijke en sociale rol vervullen.

Omdat impact ondernemerschap een onderwerp is dat  steeds meer op de agenda staat van overheden en beleidsmakers, wordt het steeds relevanter om je als ondernemer of werkgever expliciet bezig te houden met de positieve maatschappelijke en ecologische impact die je bedrijf heeft en de vraag hoe je die impact vanuit je ondernemerschap verder kunt vergroten. Niet alleen omdat het moet of omdat je het maatschappelijk gezien belangrijk vindt, maar ook omdat het simpelweg kansen voor je bedrijf oplevert. In dit Impact Bootcamp helpen we je die kansen te verzilveren.

Wat gaan we doen? 

We hebben een middagprogramma samengesteld voor een relatief kleine groep betrokken ondernemers (maximaal 16 deelnemers) in een mix van ‘impact first’ ondernemingen en/of startende impactbedrijven én gevestigde mkb bedrijven / grotere werkgevers die op impact stappen willen zetten. De middag wordt geleid door twee inspirerende inhoudelijke experts: Arjen Boekhold van Gamechanger Unlimited en Marriël Edzes van Alexander Impact. We bieden je een interactief programma waarin je onder leiding van die experts en met elkaar in kleine groepen aan de slag gaat met het maken van een ‘impact canvas’ voor je bedrijf of organisatie.

Programma

12:00     Inloop

12:30     Aanvang met lunch en een voorstelronde

13:30     Start inhoudelijk programma

  • Setting the scene: inleiding & inspiratie op het onderwerp door Arjen Boekhold, introductie op de Impact Canvas Starter
  • Break-out: impact integreren in strategie en het versterken van je businesscase
  • Deepdive met Marriel Edzes: Hoe kun je je impact meten en gebruiken om je business te versterken
  • Break-out: impact in kaart brengen voor jouw bedrijf, inclusief het identificeren van marketingkansen
  • Break-out: Het stellen van prioriteiten en next steps.

17:00 – Borrel, netwerken en een lekker verrassingsmenu

19:00 – Einde bijeenkomst

Waarom meedoen? 

Aan het eind van dit impact bootcamp heb je (naast een leuke, inspirerende dag):

  • Begrip en kennis van de kansen die er voor jouw bedrijf of organisatie liggen op impactgebied;
  • Een ingevuld impact canvas voor jouw organisatie met een aantal concrete handvatten voor het vergroten van je maatschappelijke impact;
  • Een aantal relevante nieuwe netwerkcontacten van ondernemers, hulplijnen en experts uit jouw regio die bezig zijn met impact-ondernemen en die je verder kunnen helpen.

Meer over de sprekers

Al meer dan 20 jaar is Arjen Boekhold Game Changer! Hij zorgt dat bedrijven anders gaan denken en impactvolle businesskansen zien, door over grenzen heen te kijken & praktische oplossingen te creëren. Met superveel enthousiasme combineert hij strategische & sociale vaardigheden met praktische ervaring & kennis. Ruim 7 jaar ervaring in het kernteam van Tony’s Chocolonely komt hierbij goed van pas. Wil je meer weten over wat Arjen allemaal doet? www.gamechanger.eu.

Marriël Edzes is biologisch akkerbouwer én bij Alexander Impact specialist in het meten en verantwoorden van maatschappelijke en ecologische impact. Vaak zijn mensen zich niet bewust van de verborgen impact die in de keten van organisaties verscholen ligt, terwijl deze veel negatieve impact heeft op mens en milieu. Marriël maakt de impact van organisaties in de keten inzichtelijk zodat zichtbaar wordt waar je met de grootste slagkracht kunnen verduurzamen.

De sprekers brengen samen naast een aanstekelijke drive een schat aan kennis en ervaring mee op het vlak van impactstrategie, impact meten en impactcommunicatie waar ze jullie graag deelgenoot van maken.

Aanmelden 

Aanmelden kan via de knop hieronder. Er zitten, dankzij een bijdrage van de Regiodeal Impact Ondernemen Zuid Oost Drenthe voor jou als deelnemer geen kosten aan deze Bootcamp verbonden. Omdat we met een beperkt aantal plaatsen werken, is aanmelden wel verplicht. Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je tot twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst weer afmelden. Meld je je later af dan brengen we een no-whow bijdrage van €50 in rekening om gemaakte kosten te kunnen dekken.