*UITGESTELD* Impact College #3: De transitie van fossiele naar hernieuwbare energie

Datum: 30 november 2021
Plaats: Groningen
Tijd: 16:00

*UITGESTELD* Impact College #3: De transitie van fossiele naar hernieuwbare energie

*UITGESTELD*

 

Het derde Impact College staat voor de deur: 30 november van 16:00 tot 17:30 uur. Na twee succesvolle Impact Colleges over twee belangrijke transities, gaat Impact College #3 over de transitie van fossiele energie naar hernieuwbare energie.

We verwelkomen twee sprekers van het toonaangevende bedrijf Lightyear dat sinds 2016 bezig is met de ontwikkeling van de eerste auto die rijdt op zonnecellen! Het design van deze auto is ontstaan uit de inzending van Solar Team Eindhoven voor de World Solar Challenge. Engineers Peter Verhoeven en Chris Vorster bieden hun inzicht op het gebied van de energietransitie en vertellen over de ontwikkeling van de Lightyear One, het eerste model, dat waarschijnlijk in 2022 op de markt zal komen.

Het verhaal van Lightyear wordt wetenschappelijk ingeleid door Dr. Ir. Marten van der Laan. Hij is lector Systeemintegratie in de energietransitie, een van de leeropdrachten binnen het lectoraat Energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen. De wetenschappelijke introductie onderbouwt, ondersteunt en geeft context aan het praktijkverhaal van Lightyear.

Aanmelden

Wil je dit college niet missen? Meld je hieronder aan. Goed om te weten: dit college wordt deels in het Engels gegeven. Net als bij de vorige Impact College’s is dit een hybide event. We houden uiteraard rekening met de dan geldende coronamaatregelen en laten je enkele dagen voor het college weten of je online of fysiek aanwezig kunt zijn.