Leergang Circulaire Economie sessie 4: Technische innovaties op het gebied van afvalsortering

Datum: 8 maart 2023
Plaats: Appingedam
Tijd: 15:00

Leergang Circulaire Economie sessie 4: Technische innovaties op het gebied van afvalsortering

Minder grondstoffen opmaken maar zoveel mogelijk hergebruiken voor nieuwe producten, dat wil toch iedereen? Dat is – heel simpel gezegd – de basis van een circulaire economie. In 2030 moet 50 procent van onze economie circulair zijn, uiterlijk in 2050 100 procent! Maar hoe krijgen we dat voor elkaar?

Natuurlijk moeten we allemaal een steentje bijdragen. Door minder afval te produceren, en je spullen te repareren of ze een tweede leven te geven. Maar ook bedrijven moeten veranderen en de mensen die daar werken moeten beschikken over voldoende kennis en vaardigheden om dat voor elkaar te krijgen. De circulaire economie biedt kansen voor innovatie en biedt interessante werkgelegenheid.

Bedrijven en kennisinstellingen uit Groningen, Friesland en Drenthe organiseren daarom samen de ‘Leergang Circulaire Economie’. Hierin laten we je kennismaken met verschillende aspecten van innovatie en arbeidsmarkt in de circulaire economie in Noord Nederland en mooie voorbeelden uit bijvoorbeeld de landbouw en de industrie.

Op 8 maart van 15:00 tot 18:00 uur vindt de eerstvolgende sessie plaats. Dit keer bij Bollegraaf Recycling Solution in Appingedam, de ‘ASML’ van de circulaire economie. Dit innovatieve bedrijf maakt complete sorteersystemen en andere scheidingstechnologieën om afval te te recyclen. Je bent van harte welkom om deel te nemen. Hieronder kun je je aanmelden.

Programma

  • 15.00 Rondleiding door de fabriek in Appingedam (Apart aanmelden verplicht)
  • 15.30 Inloop
  • 16.00 Start programma
  • 17.30 Afsluiting, borrel en netwerken
  • 18.00 Einde