Datum:

5 april 2023

Plaats:

Leeuwarden

Tijd:

15:30

NNPF, Rijksuniversiteit Groningen

Gratis

Leergang Circulaire Economie sessie 5: Nieuwe wet- en regelgeving

Minder grondstoffen opmaken maar zoveel mogelijk hergebruiken voor nieuwe producten, dat wil toch iedereen? Dat is – heel simpel gezegd – de basis van een circulaire economie. In 2030 moet 50 procent van onze economie circulair zijn, uiterlijk in 2050 100 procent! Maar hoe krijgen we dat voor elkaar?

Natuurlijk moeten we allemaal een steentje bijdragen. Door minder afval te produceren, en je spullen te repareren of ze een tweede leven te geven. Maar ook bedrijven moeten veranderen en de mensen die daar werken moeten beschikken over voldoende kennis en vaardigheden om dat voor elkaar te krijgen. De circulaire economie biedt kansen voor innovatie en biedt interessante werkgelegenheid.

Bedrijven en kennisinstellingen uit Groningen, Friesland en Drenthe organiseren daarom samen de ‘Leergang Circulaire Economie’. Hierin laten we je kennismaken met verschillende aspecten van innovatie en arbeidsmarkt in de circulaire economie in Noord Nederland en mooie voorbeelden uit bijvoorbeeld de landbouw en de industrie.

Op 5 april gaan we op bezoek bij Ekwadraat in Leeuwarden. Ekwadraat begeleidt bedrijven, gemeentes en ondernemers bij het realiseren
van duurzame energieprojecten. Docent-onderzoeker Marloes Moed (Instituut voor Rechtenstudies en Kenniscentrum BioBased Economy
van de Hanzehogeschool Groningen) gaat in haar presentatie in op de aankomende wetgeving om circulaire economie te bevorderen.

Programma

• 15.30 Inloop
• 16.00 Start programma
• 17.30 Afsluiting Borrel en netwerken
• 18.00 Einde