Plaats: Online

Leertraject Code Sociale Ondernemingen, 19 aug tot 30 september

Wil je serieus aan de slag als sociaal ondernemer en de principes van de Code Sociale Ondernemingen toepassen? Wil je jouw onderneming aanmelden voor het Register? En kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? 

Schrijf je dan nu in voor het leertraject Code Sociale Ondernemingen!

Samen met Stichting DOEN organiseren we tussen 19 augustus en 30 september dit traject, bestaande uit drie inhoudelijke sessies en een gezamenlijke afsluiting. Tussendoor is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding.

We gaan in online en offline sessies aan de slag met alles dat komt kijken bij een sociale onderneming: de borging van je missie, een heldere stakeholderbepaling, afgewogen financiën, een actief informatiebeleid en nog veel meer. Na afloop is de sociale kant van jouw onderneming stevig verankerd in je bedrijfsvoering.

Niet alleen versterk je zo je organisatie om effectiever je maatschappelijke doelen te bereiken, je bent ook helemaal klaargestoomd voor het toelatingsproces tot het Register. Met je registratie ben je herkenbaar als sociale onderneming voor consumenten, overheid, investeerders en medewerkers, zodat zij erop kunnen vertrouwen dat je werk maakt van je missie.

LET WEL: Deelname aan het leertraject is geen garantie op toelating tot het Register, maar een grondige voorbereiding op het toelatingsproces.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19 augustus: kick-off en inhoudelijke sessie, offline
  • 26 augustus: verdiepingssessie, online
  • 2 september: verdiepingssessie, online
  • 3 – 29 september: persoonlijke begeleiding, online
  • 30 september: gezamenlijke afsluiting, offline

De offline sessies zullen op een nader te bepalen, goed bereikbare locatie plaatsvinden. De kosten bestaan uit een eenmalige bijdrage van € 100,-. Als je het leertraject hebt doorlopen, hoef je geen inschrijfkosten voor het Register meer te betalen.

Meld je uiterlijk 5 augustus aan via marijt@codesocialeondernemingen.nl. Ook voor eventuele vragen kun je hiernaartoe mailen. Als je meer wilt weten over het belang van de Code en het Register, kijk dan hier.