Silkeborgweg 2

9723 AL, Groningen

Over iederz

Sociale leer-werkplek

Iederz is het sociale werk-leerbedrijf van de gemeente Groningen. Al meer dan 40 jaar biedt het haar werknemers beschut werk, zowel binnen als buiten het bedrijf. Onze medewerkers ontwikkelen zich door te werken, omdat iederz kijkt naar talenten en mogelijkheden. Iemand een volgende stap laten zetten is de uitdaging. Iedereen met een indicatie voor beschut werk of een Wajong-uitkering kan bij iederz komen werken. Werknemers verdienen hun eigen geld en worden daarmee onafhankelijk van uitkerende instanties.

Naast de ‘beschutte’ doelgroep, die onder contract staat bij iederz, komen er steeds meer mensen die aan hun werknemersvaardigheden willen werken en arbeidsfit willen worden. Deze helpt iederz vervolgens binnen het netwerk verder richting scholing en/of (praktijk)leren. Zij komen in eerste instantie binnen bij het instroomportaal. In onderstaand filmpje is te zien hoe iederz te werk gaat en met welke partijen zij zoal samenwerken.

Wij maken werken mogelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Om mensen betaalde, passende arbeid te bieden is iederz constant op zoek naar uitbreiding van haar werksoorten. Het gaat dan om zowel grote als kleine opdrachten, die ofwel intern ofwel extern uitgevoerd kunnen worden. Iederz doet op haar eigen locaties montage en om- en verpakwerk voor grote bedrijven als Rituals en Les Chevaliers, maar kleine opdrachten voor zzp’ers zijn ook mogelijk. Daarnaast zijn er bij tientallen bedrijven in stad en ommeland mensen uit de beschutte doelgroep in dienst. Een aantal bedrijven, zoals bijvoorbeeld Cycloon en Niemeyer, hebben zelfs hele afdelingen gereserveerd voor medewerkers van iederz. Zij komen dan op locatie van onze opdrachtgever.

Je bent van harte welkom een keer naar de locatie aan de Peizerweg te komen en zelf te zien en horen wat er allemaal gebeurt!