Energie om te delen

Klimaatverandering is misschien wel de grootste uitdaging van de 21e eeuw. Opwarming van de aarde bedreigt ons bestaan en dat van onze omgeving. Het tegengaan van verdere opwarming vereist structurele veranderingen in zowel de maatschappij als onze leefstijl. Elke actie die daaraan bijdraagt is van grote waarde. Zo zijn er steeds meer mensen die zelf hun energie opwekken, energie besparen of bewustere keuzes maken. Tegelijkertijd zijn er nog veel mensen die niet mee kunnen in deze transitie. Door gebrek aan geld of handelingsperspectief. Om niemand uit te sluiten werken we aan een slim platform dat beloont voor duurzaam gedrag. Ongeacht wat je hebt of wat je kan.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan in de transitie naar een duurzame samenleving. Buurten en wijken zijn de katalysator voor een duurzame en vitale stad.

Voor elke actie die positief bijdraagt aan het klimaat word je beloond met tokens. Bijvoorbeeld als je energie zelf opwekt, energie bespaart of jouw energie deelt met anderen. Ook voor het verbruik van energie buiten piekuren ontvang je tokens. Want daarmee help je het energienet zoveel mogelijk te ontlasten. Met de verdiende tokens krijg je bijvoorbeeld korting op (lokale) producten en diensten. Of kan je gebruikmaken van de deelauto in de buurt en andere lokale diensten. Ook kan je tokens investeren in de buurt, door te stoppen in een buurtfonds. Zo spaar je mee voor initiatieven die de buurt duurzamer en socialer maken. Bijvoorbeeld een buurtbatterij die de buurt voorziet van duurzame energie. Of kan je tokens doneren aan inwoners die minder hebben te besteden. Zo creëren we met elkaar een heel nieuw ecosysteem. Hoe gaaf is dat!