werkpro-impact-noord

Zilverlaan 2

9743 RK, Groningen

050-3175200

Over Stichting WerkPro

Werk en begeleiding voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken

WerkPro werkt aan een samenleving waarin iedereen meedoet en ieders talent wordt benut. Het middel is zinvol werk voor iedereen die zijn talenten wil inzetten. Zinvol werk is niet altijd betaald werk, maar werk met waarde voor klanten, de leefomgeving en de medewerker: “Ik voel me nu echt iemand. Ik was natuurlijk altijd al iemand, maar nu heb ik een rol. Door het werk voel ik me veel volwaardiger.”

Wie werkt voelt zich beter. Dat is het effect van bijvoorbeeld de sociale contacten, waardering en structuur die je krijgt als je werkt.

WerkPro biedt niet alleen begeleiding op de werkvloer, maar ook individuele ondersteuning op andere leefgebieden als dat nodig is. Het uitgangspunt is dat mensen hun eigen doelen bepalen en zelf stappen zetten om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven, wonen en werken.

Werk geeft eigenwaarde en dat is de beste stimulans voor ontwikkeling.

Sociale ondernemingen

De basis van WerkPro is een 40-tal sociale ondernemingen in Noord-Nederland. Hier is plek voor iedereen die werk zoekt, maar niet goed weet wat hij kan of wil.

In de werk- of wijkbedrijven komen alle vormen van meedoen samen in activiteiten, producten en diensten met sociaal-maatschappelijk doelen. De bedrijfsvoering is niet gericht op winst maken, maar op voldoende omzet om de begeleiding van medewerkers te kunnen bekostigen.