A woman on a mission – voorzitter Myrthe de Vries van De Vries Vernieuwers

12 oktober 2023

Dit keer een persoonlijk verhaal geschreven door onze voorzitter Myrthe de Vries van DE VRIES VERNIEUWERS (voorheen Schilders de Vries). Wat drijft haar in haar werk, hoe maakt zij impact en waarom is ze voorzitter van Impact Noord geworden?

Toen ik aangaf dat ik voorzitter wilde worden, was één van de eerste vragen: waarom? Een hele logische vraag uiteraard. Mijn motivatie voor impactondernemen komt, net als bij velen van jullie, deels voort uit mijn privéleven. Mijn broertje is zwaar autistisch en heeft een ernstige vorm van epilepsie. Zelfstandig wonen is een uitdaging. Ik zie hem worstelen met het vinden van zijn plek in de maatschappij. Iets ‘vanzelfsprekends’ als een baan vinden waar mensen hem begrijpen en hij van waarde is, is een uitdaging, een haast onmogelijke opgave. Dit raakt me enorm en voel ik mij vaak machteloos. Ik help waar ik kan, maar loop regelmatig tegen allerlei grenzen aan. Het systeem, de gemeente, onderling begrip, de houding van werkgevers; het (be)knelt. Dat kan en moet anders vind ik. Als zus kan ik daarin niet bijzonder veel betekenen. Als ondernemer des te meer.

Want: ondernemen met je hart, gedreven door je sociale doelstellingen of ‘hogere doel’ gaat prima hand in hand met een -winstgevende- zakelijke bedrijfsvoering in mijn optiek. Het spanningsveld dat ze veroorzaken vind ik daarin een interessante bijvangst; het houdt me scherp en maakt dat ik me continue bewust ben van deze beide kanten van ondernemen zodat ik er ook flexibel op kan inspelen. Het drijft me daarbij ook tot het aanjagen van verbeteringen en veranderingen in het huidige systeem. Niet alleen voor mijn broertje, maar voor iedereen die een stem nodig heeft.

Dit alles raakt direct mijn motivatie om voorzitter te worden. Voorzitterschap zie ik als een verlengde hiervan. Mijn passie voor ondernemen, hands-on mentaliteit, voorstander van alles dat niet traditioneel is en, vooruit, een tikje rebellie, komen samen. Mijn insteek als voorzitter is het versterken van (elkaars) ondernemerschap. Onderzoeken waar we elkaar als ondernemers kunnen opzoeken, versterken en verder kunnen helpen. We houden elkaar scherp, dagen elkaar uit en werken samen aan het realiseren van meer impact. Onze vereniging is daar een prachtig middel voor.

Wil je ook meedenken, neem gerust contact met me op!