8 maart 2021

Wat we doen
De Kleine Consultant verleent strategisch advies voor onderneming voor wie dat financieel niet mogelijk is, zoals dat bij start-ups, stichtingen en MKB. Door te helpen met complexe strategische vraagstukken voor maatschappelijke ondernemingen proberen we impact te maken daar waar we de meeste waarde kunnen toevoegen. Onze projecten lopen gedurende 10 weken waarin onze multidisciplinaire teams onderzoek verrichten om onze klanten groot te maken. Strategische vraagstukken kunnen van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan groeistrategieën, internationaliseringen, productpositioneringen, verduurzamingen en verdienmodel optimalisatie.

Door ons netwerk door heel Nederland en kennisoverdracht onderling, hebben we ervaring met allerlei soorten problemen en kunnen we onze klanten zo effectief mogelijk helpen!

Wie wij zijn
De Kleine Consultant bestaat geheel uit ambitieuze topstudenten uit uiteenlopende studieachtergronden, omdat die diversiteit ons juist helpt bij het bedenken van oplossingen. Alle studenten zetten zich in op vrijwillige basis, en zijn intrinsiek gemotiveerd om zoveel mogelijk te leren van de projecten die we uitvoeren voor onze klanten. Gedurende het onderzoek worden de teams gecoacht door ‘grote consultants’ van de top van de strategie consultancy kantoren: Kearney, McKinsey & Company, BCG, Bain en veel meer. Op deze manier leren wij van onze partners, terwijl hun kennis doorsijpelt om onze klanten en zo goed mogelijke oplossing te bieden.

Onze prijzen
Omdat onze consultants zich geheel vrijwillig inzetten en de leercurve de betaling is, maakt het ons mogelijk om als non-profit zo onze prijzen te bepalen. Dit betekent dat we alleen vragen wat nodig is om onze kosten te dekken. Verder bepalen we onze prijzen op basis van het type klant, en we differentiëren hierin om zelfs organisaties met zeer beperkte financiële middelen van strategisch advies te kunnen voorzien. Zolang wij er wat van kunnen leren, kunnen wij het uitvoeren!

Vorige projecten
Om een beeld te geven van wat wij kunnen betekenen voor onze klanten hieronder een paar voorbeelden van opdrachtgevers en vraagstukken:

 • Opdrachtgever: Sprouteen

“Hoe kan Sprouteen een procesoptimalisatie doorvoeren zodat vanaf 2021 projecten op objectieve wijze geselecteerd, geverifieerd en geëvalueerd kunnen worden waarbij inzicht en transparantie naar donateurs gegarandeerd wordt om duurzame toekomstige groei te bewerkstelligen?”

 • Opdrachtgever: Dutch Climate Systems
  “Hoe kan Dutch Climate Systems in 2022 de Europese interne markt betreden en in 2024 een marktaandeel van minimaal 1%* bereiken?”

 • Opdrachtgever: GaiaFood
  “Hoe kan de insectenburger van GaiaFood binnen 2 jaar 100.000 euro omzet realiseren?”

 • Opdrachtgever: Dress for Success
  “Hoe kan Dress for Success binnen een jaar onder klanten, investeringsfondsen en kledingbedrijven een grotere naamsbekendheid verwerven zodat meer fondsen en kleding worden aangetrokken en minstens 100 klanten geholpen worden?”

Tevreden klanten
We zorgen er altijd voor dat we goed werk afleveren, en daarom hebben we ook veel tevreden klanten! 

 • Opdrachtgever: Alexander Impact

Hoe kan Alexander Impact vanuit haar huidige positie de Nederlandse markt segmenteren om in 2020 IMM software aan 5 klanten te leveren en 3 Captain Planet detacheringen te realiseren?

 

De Kleine Consultant heeft ons op een indrukwekkende manier geholpen. Het team heeft voor twee producten van Alexander Impact een uitvoerige product placement strategie ontwikkeld, waar we direct de vruchten van konden plukken. De adviseurs waren analytisch zeer scherp, wat ons verrassende en nuttige inzichten heeft opgeleverd. Bovendien was op elk moment van het project duidelijk wat er ging gebeuren:  het project verliep gesmeerd en wij zijn meer dan tevreden!

Meer weten over De Kleine Consultant? Zie dan onze website of stuur ons een email op onderstaand adres!

https://www.dekleineconsultant.nl/
groningen@dekleineconsultant.nl