Gezocht: stagiair(e) communicatie en eventorganisatie

24 juni 2020

Op zoek naar een stage met impact? Wil je graag werken met en voor ondernemers die positieve impact maken op de maatschappij? Vereniging Impact Noord zoekt communicatieve versterking per september 2020! Lijkt het jou tof om de vereniging van impactondernemers in Noord-Nederland te vertegenwoordigen en te promoten via social media, inspirerende nieuwsbrieven en leuke artikelen op onze website? Hou je bovendien van eventorganisatie? Dan is dit je kans!

Over Impact Noord

Je kent vast bedrijven of winkels die bezig zijn het milieu minder vervuilen, meer recyclen, mensen in dienst nemen die anders moeilijk aan werk komen, of kleding produceren onder goede omstandigheden voor een eerlijke prijs. Dát zijn impactondernemers. Bedrijven die waarde toevoegen aan de wereld, in bredere zin dan financieel alleen!

Impact Noord is de vereniging voor impactondernemers in Noord-Nederland. Met ruim 50 leden zijn we sinds de oprichting, begin 2019, snel gegroeid. We werken veel samen met andere (landelijke) organisaties, overheden en onderwijs, om impactondernemerschap te stimuleren.

Onze diensten

We organiseren events en activiteiten voor onze leden, zorgen dat hun belangen worden behartigd bij overheden en werken aan een ecosysteem voor impactondernemers. Ook vergroten wij de zichtbaarheid van onze ondernemers, door over ze te schrijven, via blogs, interviews en publicaties rondom onze activiteiten.

Wat ga je doen?

Je helpt bij allerlei communicatieve taken, zoals het schrijven van nieuwsbrieven in Mailchimp, het aanscherpen en uitvoeren van onze social media-strategie, het plaatsen van content op de website en meer. Heb je een (ander) idee om sociaal ondernemerschap onder de aandacht te brengen? Je krijgt de ruimte om hiermee aan de slag te gaan! Ook help je bij het organiseren van events (online of offline) en de promotie hiervan.

Bij wie kom je terecht?

Ons verenigingsbureau bestaat op dit moment uit drie krachten: Jan Willem (oprichter van Impact Noord, ondernemer, ontwerper en filosoof), Henriëtte (meester in eventmanagement en coördineren) en Lisa (communicatie, PR en tekstschrijver). Verder heeft de vereniging een vijfkoppig bestuur en een Comité van Aanbeveling.

Dus…

  • Je hebt een vlotte (correct Nederlandse) pen en vindt het interessant je in de doelgroep te verdiepen
  • Je bent maatschappelijk betrokken (minder tot geen vlees en minder tot geen plastic is voor jou niet meer dan logisch)
  • Volgt een hbo- of wo-opleiding in de richting van communicatie of marketing
  • Je vindt het leuk social media te onderhouden en bent op de hoogte van ontwikkelingen/trends op dit gebied
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen

Interesse of meer weten? Stuur dan je CV en je motivatie of je vraag naar Lisa via lisa@impactnoord.nl