Organisatie

Stichting Kringloop+ is een missie-gedreven organisatie die met een kringloopwinkel een sociaal ontwikkelbedrijf vormt die voornamelijk gerund wordt door vrijwilligers. Dit zijn deels vrijwilligers met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de vrijwilligers kunnen onderliggende problemen spelen, zoals: verslaving, psychische klachten of een detentieverleden.  Onze hoofddoelstelling is: mensen met ongekende kwaliteiten een werkplek bieden zodat zij tot bloei komen. De werkplek moet een veilige plek zijn, waar de vrijwilliger naar wensen en mogelijkheden kan werken met begeleiding op maat. Iedereen levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan het bedrijf en kan tegelijkertijd sociale- en werknemers vaardigheden opdoen.

Kringloop+ maakt een grote groei door, zowel qua spullen, klanten, alsook het aantal vrijwilligers. Daarom willen wij ons team uitbreiden met een Werkbegeleider Werkplaatsen.

Plaats in de organisatie

De Werkbegeleider Sorteerafdelingen werkt onder leiding van de bedrijfsleider en geeft leiding aan verschillende werkplaatsen. De functie betreft een contract voor 32 uur per week, in eerste instantie voor zeven maanden. Bij goed functioneren is verlenging mogelijk. Inschaling is op basis van de functieschalen van de BKN. Het salaris voor deze functie ligt tussen de €2.089 en €2.512 bruto per maand op basis van 38 uur per week.

Naast de functie Werkbegeleider Sorteerafdelingen bestaat het team uit de directeur, de werkcoach, de bedrijfsleider, de Werkbegeleider Winkel en de Werkbegeleider Goedereninname en logistiek.

Inhoud van de functie

De Werkbegeleider Sorteerafdelingen is verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van de werkplaatsen Kleingoed, Elektra, Boeken, Fietsen en Doe-het-zelf. De Werkbegeleider geeft leiding aan de vrijwilligers op de afdelingen en zorgt ervoor dat spullen efficiënt worden gesorteerd en geprijsd. Waar nodig worden spullen schoongemaakt, getest en gerepareerd. Indien nodig steekt de Werkbegeleider zelf de handen uit de mouwen. De Werkbegeleider voert de volgende werkzaamheden uit:

  • Begeleiden, stimuleren en coachen van individuele vrijwilligers en de afdelingsteams.
  • Inwerken van vrijwilligers en aandacht geven aan hun ontwikkeling.
  • Erop toezien dat werkzaamheden gedaan worden volgens de werkinstructies.
  • Zorgdragen voor veilige, opgeruimde en schone werkplekken.
  • Artikelen klaarmaken voor verkoop en de winkelvoorraad op peil houden.
  • Ondersteunen van de bedrijfsleiding en de bedrijfsleiding waarnemen bij diens afwezigheid.
  • Voorzitten van afdelingsoverleggen en deelnemen aan team- en beleidsvergaderingen. 

Wie zoekt Kringloop+?

Kringloop+ zoekt een Werkbegeleider Sorteerafdelingen die een echte Team-Player is. Samen met je collega’s maak jij het bedrijf. Je zorgt voor een goede samenwerking tussen de vrijwilligers in de werkplaatsen en jij maakt de verbinding met de winkel en de goedereninname. Jij kunt schakelen tussen verschillende soorten werkzaamheden op diverse afdelingen. Je herkent de talenten van de vrijwilligers en helpt hen om tot bloei te komen. Je vindt het leuk om met diverse doelgroepen te werken. Als persoon ben je benaderbaar en open.

Jij vindt het leuk om je te bewegen tussen vrijwilligers en klanten, je bent stressbestendig en kunt onder tijdsdruk werken. Jij organiseert een goede balans tussen de sociale doelstelling en een bedrijfsmatige aanpak. Je ziet het als een sport om afval te beperken en hergebruik te doen groeien. Het voor de functie vereiste niveau is gelijkwaardig aan MBO-3. Jij hebt ervaring met het begeleiden van mensen en een brede werkervaring op het gebied van techniek, met name audio en video.

Solliciteren

Lijkt deze functie jou op het lijf geschreven? Wil jij deel gaan uitmaken van dit team? Schrijf dan een brief met motivatie en CV voor 14 februari 2022 en laat weten waarom Kringloop+ jou moet hebben.

Mail je sollicitatie aan info@kringloopplus.nl

Voor meer informatie kun je bellen met Erwin Sturing, directeur, 06-4056 1173