Voor het starten of opschalen van een onderneming is het belangrijk om de juiste financieringsvorm te vinden. Voor ondernemers die maatschappelijke impact voorop zetten is dit vaak een extra uitdaging, en daar zijn speciale financieringsvormen voor.

ABN AMRO Social Impact Fonds

ABN AMRO Social Impact Fonds  investeert in sociale ondernemingen. Ondernemingen waarvan het bedrijfsmodel in maatschappelijk opzicht of op het gebied van duurzaamheid écht het verschil maakt. Zij kunnen in aanmerking komen voor een investering uit het ABN AMRO Social Impact Fonds. Hiermee wil het fonds bijdragen aan de ontwikkeling van de markt voor sociale ondernemers. Er is € 10 miljoen beschikbaar. Het bedrag per deelneming ligt normaal gesproken tussen de € 500.000,- en € 1.000.000,-.

 

Flinc - de weg naar investeerders

Flinc is een financieringspartner voor innovatieve ideeën van het MKB in Groningen, Friesland en Drenthe. Zij helpen je bij de ontwikkeling van je idee en zorgen er samen met jou voor dat je plan investor ready is.

Op het moment dat je Flinc inschakelt voor hulp bij de financiering van je plan, dan doorloop je een aantal stappen. Omdat we er specifiek zijn voor de innovatieve ondernemers, toetsen de projectmanagers van Flinc eerst of je idee voldoet aan een aantal criteria.

Kijk hier voor meer informatie.

Impact-investeerders

Voor een landelijk overzicht van Impact Investeerders kun je hier kijken.
Daarnaast zijn er verschillende regionale fondsen en financiers die hiermee actief zijn in Noord-Nederland.

Denk jij na over financieringsvormen voor jouw onderneming? Neem dan eens contact met ons op! Wij hebben een groot netwerk en helpen je graag een stap verder. Dat kan door je te verbinden aan iemand uit ons netwerk of door op een andere manier met je mee te denken.