Wij zijn van mening dat het in kaart brengen van je impact een essentieel onderdeel is van sociaal ondernemen. Op die manier kom je als ondernemer er achter of je je doelen haalt en waar je nog winst kunt behalen. Daarnaast helpt een goede impactmeting bij het opbouwen van je maatschappelijke businesscase. Hiermee kun je partners overtuigen, je merk versterken en je onderscheiden van concurrenten.

 

Publicatie Impact First

Impact meting is nog een jong onderzoeksgebied, maar er zijn inmiddels verschillende initiatieven die impact meting verder willen brengen. Als je iets meer wilt weten over dit onderwerp is Impact First – Waarom meten moet, en hoe je dat doet een interessante publicatie om eens te lezen.
Dit online boekje is ontwikkeld door Avance Impact en Social Enterprise NL

Impact Pad

Ben je al zover dat je concreet aan de slag wil met impact meten binnen jouw organisatie? Kijk dan eens bij het Impact Pad. Het Impactpad is een online en open source handleiding die ondernemers praktische hulp biedt bij het zetten van de volgende stap(pen) in het meten van hun impact. Het Impactpad is ontwikkeld door Social Enterprise NL, Impact Centre Erasmus en Avance Impact in opdracht van de ministeries van SZW, EZK en BZ.

In gesprek over impact meten

Ook voor dit onderwerp geldt: Wil je er meer over weten, neem gerust contact met ons op. Wij hebben een sterk netwerk en veel kennis op dit gebied.