Datum:

14 september 2020

Plaats:

Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19

Tijd:

18:30

Impact Noord, Hanzehogeschool, RUG, Thrive Institute

25 voor leden/€50 regulier

Impact Avondcollege #1 Hans Stegeman | met livestream

De Avondcolleges zijn terug! Dit jaar organiseren we er drie in Groningen, in het Van Swinderen Huys, in samenwerking met de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en Thrive Institute.

Op deze eerste avond klim je in de schoolbanken om te luisteren naar Hans Stegeman, Head of investment analysis and economics bij Triodos Bank. Ben je een econoom, financieel adviseur, hou je je bezig met investeringen of business cases? Dan is dit een interessante lezing. Hans vertelt over hoe de macro-economie zal moeten transformeren om houdbaar te zijn en wat dit betekent voor bedrijven, consumenten en de manier waarop we naar geld kijken.

‘Verder monetair stimuleren heeft geen zin. Er valt namelijk niets te stimuleren. Daartoe moet er eerst iets zijn. En daar ligt een schone taak voor overheden. Grootscheeps investeren tegen een lage rente. En dan weet ik nog wel een zinnig projectje: biljoenen steken in een versnelde transitie naar een duurzaam energiesysteem. Dat is in ieder geval iets.’

Moderator: Jorien Bakker (woordvoerster RuG)

De inleiding wordt verzorgd door Margreet Boersma, lector Duurzaam Financieel Management aan de Hanzehogeschool Groningen.

‘Hoe kan het toch dat we als mensheid onze aarde zo vervuilen en dat armoede nog steeds bestaat? Waarom blijven we vliegen naar de volgende belangrijke business deal? Waarom verdwijnen er nog steeds veertig voetbalvelden regenwoud per minuut, terwijl juist dat de longen van de aarde zijn? Een belangrijk antwoord is dat we vastzitten in ons neoliberale economische systeem. We hebben een transitie nodig naar een duurzame variant. Dat vraagt ander gedrag, maar ook andere randvoorwaarden waarbinnen dat gedrag tot duurzame impact kan leiden. Anders gezegd, het zijn vele wissels die tegelijk omgezet moeten worden om de trein op het duurzame spoor te krijgen.’

Programma
(wijzigingen voorbehouden)

18:30 – 19:00     Aanvang en inleiding
19:00 – 19:30     Deel 1 keynote
19:30 – 19:45     Pauze met koffie/thee
19:45 – 20:30     Deel 2 keynote
20:30 – 21:00      Q&A

Naar Avondcollege #2 >>

==== Livestream ====
Vanwege de beperkte bezetting in de zaal, hebben we ervoor gekozen dit event live te streamen via YouTube. Vanaf 18.25 uur kun je hier dus live en gratis het avondcollege volgen! Mede mogelijk gemaakt door Noorderlink.