Datum:

14 september 2020

Tijd:

18:30

- 21:00

Plaats:

Praediniussingel 59, Groningen

Impact Noord, Hanzehogeschool, RUG, Thrive Institute

25 voor leden/€50 regulier

Impact Avondcollege #1 Hans Stegeman [VOL]

De Avondcolleges zijn terug! Dit jaar organiseren we er drie in Groningen, in samenwerking met de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en Thrive Institute.  Op deze eerste avond klim je in de schoolbanken aan de Praediniussingel 59 (voormalig Natuurmuseum, nu Academie Minerva) om te luisteren naar Hans Stegeman, Head of investment analysis and economics bij Triodos Bank. Ben je een econoom, financieel adviseur, hou je je bezig met investeringen of business cases? Dan is dit een interessante lezing. Hans vertelt over hoe de macro-economie zal moeten transformeren om houdbaar te zijn en wat dit betekent voor bedrijven, consumenten en de manier waarop we naar geld kijken.

‘Verder monetair stimuleren heeft geen zin. Er valt namelijk niets te stimuleren. Daartoe moet er eerst iets zijn. En daar ligt een schone taak voor overheden. Grootscheeps investeren tegen een lage rente. En dan weet ik nog wel een zinnig projectje: biljoenen steken in een versnelde transitie naar een duurzaam energiesysteem. Dat is in ieder geval iets.’

Lees de hele column die Hans schreef voor RTLZ op 15 maart 2019.

De inleiding wordt verzorgd door Margreet Boersma, lector Duurzaam Financieel Management aan de Hanzehogeschool Groningen.

‘Hoe kan het toch dat we als mensheid onze aarde zo vervuilen en dat armoede nog steeds bestaat? Waarom blijven we vliegen naar de volgende belangrijke business deal? Waarom verdwijnen er nog steeds veertig voetbalvelden regenwoud per minuut, terwijl juist dat de longen van de aarde zijn? Een belangrijk antwoord is dat we vastzitten in ons neoliberale economische systeem. We hebben een transitie nodig naar een duurzame variant. Dat vraagt ander gedrag, maar ook andere randvoorwaarden waarbinnen dat gedrag tot duurzame impact kan leiden. Anders gezegd, het zijn vele wissels die tegelijk omgezet moeten worden om de trein op het duurzame spoor te krijgen.’

Programma
(wijzigingen voorbehouden)

18:30 – 19:00     Aanvang en inleiding
19:00 – 19:30     Deel 1 keynote
19:30 – 19:45     Pauze met koffie/thee
19:45 – 20:30     Deel 2 keynote
20:30 – 21:00      Q&A

Naar Avondcollege #2 >>

= = = = = Mededeling = = = = = =

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) is dit evenement verplaatst (voorheen 17 maart).

Bezoekers die reeds een ticket hebben aangeschaft, kunnen desgewenst het ticket annuleren en het bedrag terugkrijgen. Het ticket blijft geldig voor de nieuwe datum in september. Neem voor vragen contact op met de organisatie. Uiteraard houden we vinger aan de pols voor mogelijke verdere ontwikkelingen en de stand van zaken rondom RIVM-maatregelen in de aanloop naar het evenement. Ivm deze maatregelen en de grootte van de locatie is er slechts een zeer beperkt aantal stoelen (en dus tickets) beschikbaar.

 

Meer informatie